Vlad Voiculescu a adus la DNA documente și îi acuză pe Iohannis, Gheorghiță, Baciu!

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu (USR), s-a prezentat, vineri, la sediul DNA, unde procurorii îl vor anunţa că a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu, în dosarul privind achiziţia de vaccinuri împotriva COVID-19, în care prejudiciul ar fi de peste 1 miliard de euro.

Dosarul vaccinurilor îi vizează şi pe fostul premier Florin Cîţu şi fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă.

Ce arată documentele

„N-am venit cu mana goală”, a spus Voiculescu, care a adus cu el mai multe documente și le-a prezentat în fața camerelor.

Unul dintre documente, un grafic cu numărul dozelor de vaccin achiziționate de statele membre europene, grafic care arată că în anul 2021 „România e sub media UE”, în privința dozelor de vaccin comandate. „Polonia e singura țară mare din UE care a contractat mai puține doze decât România”, a completat fostul ministru.

Vlad Voiculescu a prezentat apoi raportul de vaccinare al CNCAV și a deschis prima pagină. „Recunoașteți personajul?”, a zis acesta, arătând spre poza președintelui Klaus Iohannis.

”Niciodată n-am semnat vreun contract”

„Pe a doua pagină, domnul Ciucă”, a continuat Voiculescu, răsfoind raportul în fața jurnaliștilor, „pe a treia pagina domnul Gheorghiță, domnul Baciu”.

„Ați văzut cumva vreun ministru USR? Asta am vrut să zic”, a completat el. Fostul ministru a menționat că cei care apar în raport și care ieșeau periodic să prezinte bilanțurile vaccinărilor „aceia au luat deciziile” referitoare la achiziția anchetată acum de DNA.

„Niciodată nu am semnat vreun contract ”, a indicat Vlad Voiculescu.

Acuzații frontale

Fostul ministru a precizat că Florin Cîțu nu lua nicio decizie importantă fără acordul lui Klaus Iohannis și se gândește, dacă va continua acest dosar penal, să-l cheme pe șeful statului să dea explicații:

„Dacă acest proces va continua, îl voi invita să vorbească. Îl voi invita să spună ce decizii a luat sau ce consideră domnul procuror. Eu vă spun că nicio decizie importantă nu era luată de domnul Cîţu fără domnul preşedinte”, a adăugat Vlad Voiculescu.

Înainte să ajungă la DNA, Voiculescu a scris pe Facebook că dosarul în sine este o “premieră europeană”: un malpraxis vecin cu nebunia”.

Citește și

Manevra încercată de Cătălin Cherecheș: „Nu vrea să vină”