--> -->

Vlad Iacob: ”Vom încerca acea tăiere a datoriilor”. Când e prima tranșă

Instanța a decis ieri să respingă planul de reorganizare propus de RTZ, detaliu care ține pe loc activitatea clubului Dinamo. Dacă priviți lucrurile negativ, gruparea chiar ar putea risca falimentul, în viitor!

O decizie surprinzătoare, care a luat prin surprindere suflarea dinamovistă și situația clubului s-a complicat teribil!

Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, a oferit câteva reacții la Playsport în care a vorbit despre ceea ce vrea să facă Dinamo în următoarea perioadă.

”În ianuarie e prima plată, nu e atât de mare”

”Și în cadrul managementului există o dorință pentru o decizie pozitivă. Am primit vestea cu tristețe. Însă, nu ne vom da bătuți. Vom continua, vom încerca să obținem acea tăiere a datoriilor, acela e cel mai important element. Toți factorii trebuie să înțeleagă asta, inclusiv suporterii.

Iar din acel moment se poate discuta cu investitorii, abia din acel moment. Este foarte important să facem lucruri care să fie benefice pentru club, ținând cont de urgențele imediate alea societății. Prima tranșă este în ianuarie, într-adevăr, nu este o plată atât de mare. Dar în condițiile date… Sincer, nu știu în acest moment să vă spun cât e. În ianuarie este prima plata din planul actual”, a punctat administratorul special.

Ce ar presupune ”apelul”

”Nu vreau să mă pronunț până când nu vedem motivarea instanței. Nu depinde de mine apelul. Dar nu știu dacă apelul e cea mai bună soluție în acest moment, din considerente de timp. Un apel s-ar putea să dureze mai multe luni și s-ar putea să fie benefică încercarea introducerii unui alt plan de reorganizare. Ar putea să fie mai eficient și mai benefic pentru club

Experiența trecută ne arată că poate dura undeva între 2-3 luni de zile. Sperăm că dacă totul e făcut foarte bine să dureze 2 luni de zile. (n.r. – supraviețuiește clubul?).

Situația clubului e una foarte dificilă în prezent, nu pot să spun eu dacă supraviețuiește sau nu. Eu spun că în mort cert avem nevoie de investiții, de investitori, foarte, foarte rapid. Și pentru a face asta, investitorul trebuie să aibă certitudine la nivel juridic și financiar. Da, e cel mai greu moment de când am devenit administrator special la Dinamo. Din punct de vedere economic, financiar, e un moment foarte, foarte dificil”, a mai spus Iacob.

”Eu mă aștept ca Șerdean să vină cu bani, nu cu sfaturi”

”Dorin Serdean are numărul meu de telefon și telefonul meu e mereu deschis. Eu mă aștept să vină cu bani, să găsească o sursă de finanțare. Dacă face asta, e binevenit. Dacă vine doar să ne dea sfaturi, nu o să ne ajute.

Vorbim la cald, încă nu am apucat să discut cu avocatul. În acest moment, toate soluțiile benefice pentru Dinamo ar trebuie să fie pe masă. Am spus și mai devreme. Domnul Serdean trebuie să demonstreze că e dinamovist, nu doar să pretindă acest lucru. Să vină la discuții și să vedem în ce mod poate să ajute, în mod real, Dinamo să iasă din această situație dificilă.

Dinamo are în continuare din punct de vedere sportiv speranțe mai mari decât promovarea. Dar un investitor nu ia în calcul doar asta. Dinamo e un club imensă, cu o masă enormă de suporteri. E un club care dacă ar fi bine organizat ar putea să atragă sume importante de bani. Dinamo ar trebui să fie atractivă pentru un investitor, doar pentru ceea ce înseamnă acest club pe termen mediu și lung.

Nu știu ce investiție se poate amortiza într-un an de zile și mai ales în fotbal, dacă este efectuată sănătos. Într-adevăr, o promovare ar fi un bonus, dar Dinamo nu arată deloc rău, ci chiar bine din punct de vedere sportiv. Mă refer la ultimele luni de zile, pentru că începutul a fost anevoios”, a încheiat Vlad Iacob.

Citește și

Copos alături de dinamoviști! Ce spune ministrul despre viitorul stadion al ”câinilor”