--> -->

Vlad Iacob: ”Investitorii nu vor veni în această situație”

Planul de reorganizare al clubului Dinamo nu a fost deocamdată aprobat de către instanță, ”câinii” având parte de mai multe amânări până în prezent.

Vineri, judecătorul sindic a amânat pronunțarea pentru ziua de marți, 13 decembrie. Vlad Iacob a subliniat că gruparea are nevoie de aprobarea rapidă a planului de reorganizare.

”Putem intra în nouă eră”

”Ieri am primit o nouă amânare până marți, 13 decembrie. Așteptăm pronunțarea pe noul plan de reorganizare. Apoi putem intra într-o nouă eră pentru Dinamo.

Există un element foarte important: datoriile curente. Acestea sunt presante pentru club. Investitorii nu vor veni atât timp cât există această incertitudine. Pe planul actual, plățile intră în această iarnă, în luna ianuarie.

Dacă vor exista contestații și litigii, periclităm licențierea. APCH, care operează programul DDB, a ținut clubul în viață în ultimii ani.

Există mici întârzieri cu salariile, dar nu se compară cu situația unor cluburi din Liga 1. Nu sunt salariile la zi, dar nu sunt întârzieri de luni de zile. Ne bazăm pe împrumuturi în continuare, inclusiv de la PCH.

Trebuie să avem certitudine în plan juridic. Vorbim despre un brand imens. Nu avem niciun motiv să credem că doamna judecător are ceva cu Dinamo. A fost foarte încărcată, a avut multe dosare, inclusiv dosarul InterAgro. Acesta este motivul pentru amânare. Avem nevoie de o decizie pozitivă cât mai rapid”, a spus Vlad Iacob, la Digi Sport Matinal.

Cifrele importante ale clubului

Din 2020 și până în prezent, Asociația Peluza Cătălin Hîldan a împrumutat SC Dinamo 1948 SA cu 17.408.063 lei. Sumele virate de fanii din Programul DDB în conturile clubului Dinamo, potrivit documentelor prezentate în instanță:

4.173.200 lei – în anul 2020
11.877.073, 53 lei – în anul 2021
1.357.789, 65 lei – în anul 2022.

Din datoria rămasă, 15.019.061 lei, suma de 8.607.177 lei ar putea fi convertită în acțiuni, conform planului de reorganizare depus la Tribunal.

În prezent, acțiunile clubului Dinamo sunt împărțite după cum urmează:

Firma Lotus (Dorin Șerdean) – 72,8758%
DDB – 20,0610%
CS FC Dinamo (Nicolae Badea) – 7,031%,
Cornel Dinu – 0,013%

Citește și

Politicienii ne-au spus că Schengen e ca și obținut. Bode: ”Ministrul austriac de interne m-a asigurat”. Iohannis: ”Avem suficient timp”