Virgil Musta: ”Nu vă faceți planuri de Crăciun!”

Rapoartele oficiale anunță că încă 3.855 de români s-au infectat cu noul coronavirus, de ieri și până azi. Pentru prima dată, numărul românilor în stare gravă trece de 800.

Un medic recunoscut în acest an, pe fondul pandemiei de coronavirus, Virgil Musta, a transmis un mesaj elocvent cetățenilor. Doctorul timișorean le-a transmis oamenilor să nu-și facă planuri de Crăciun. ”Suntem necăjiți că din păcate mai sunt și oameni iresponsabili care nu vor să respecte regulile, chiar dacă suntem într-o situație așa dificilă.

Suntem într-o situație limită și pandemia continuă să crească. Această roată care se rostogolește peste noi, nu poate fi stopată dacă nu suntem responsabili și dacă nu respectăm regulile cu strictețe.

Un calcul matematic arată că într-o săpătmână, două vom ajunge să nu mai avem locuri în spitale. Numai dacă facem ”stop joc” de mâine, adică fiecare să poarte mască la fiecare contact, cu orice persoană, și atunci poate nu ne mai contaminăm. Trebuie să fim responsabili, să conștientizăm importanța purtării măștii și a distanțării sociale, pentru că fără aceste măsuri, numărul de cazuri va crește.

Nu cred că vom avea sărbători de iarnă! Nu cred că putem să sărbătorim morți sau să sărbătorim într-o situație în care multă lume e bolnavă. Noi vom rămâne la datorie și vom petrece sărbătorile în spitale, iar ceilalți nu se vor putea bucura de petreceri, pentru că toate localurile vor fi inchise și toate evenimentele restricționate”, a declarat Virgil Musta pentru Digi24.

Citește și

Dezvăluire a unui om important de fotbal: ”A fost înțelegere! Dinamo nu merita”

No Comments Yet

Comments are closed