--> -->

Virgil Musta, avertisment crunt despre valul 4 al pandemiei de coronavirus şi în România: ”Nu va mai dura mult”

Medicul Virgil Musta se raliază grupului ce anunță că valul 4 al pandemiei de coronavirus este imposibil de evitat în România, iar varianta Delta a virusului va provoca mari probleme în țara noastră.

”Suntem puțin în urmă, dar va ajunge și la noi acest val 4. Și, probabil, cu tulpina dominantă Delta. Nu va mai dura mult”, a explicat medicul Virgil Musta pentru Fanatik.

Iar când vine vorba de momentul în care se va porni, la modul serios, valul 4 al pandemiei și în România, medicul crede că vom fi prinși, din nou, nepregătiți.

”Din păcate, lumea nu se vaccinează suficient. Iar vaccinul este, acum, singura soluție pentru a evita un număr mare de cazuri severe care să pună presiune pe sistemul medical de la noi”, a spus medicul Virgil Musta.

”Așa cum s-a petrecut și anul trecut, s-a putut observa o decalare ale momentelor în care îmbolnăvirile au crescut semnificiativ între România și vestul Europei. Diferența a fost cam de o lună. Deja, în Marea Britanie numărul de cazuri este semnificativ mai mare, Franța a anunțat că a intrat în valul 4. Probabil, România mai are două săptămâni până să ajungă valul și la noi”, ne-a spus Virgil Musta.

”Țările cu mult turism au fost primele afectate. România va fi afectată când se vor întoarce turiștii din țările vizitate, probabil”, ne-a mai precizat Virgil Musta.

”Sunt cele trei reguli de bază, pe lângă vaccinare. Păstrarea unei distanțe sociale, purtatul măștii și evitarea spațiilor aglomerate, și, esențial, o igienă cât mai atentă. Spălatul pe mâini, evitarea contactului mâinii cu ochii, nasul sau gura fără să fi fost, în prealabil, dezinfectată, sunt esențiale”, a mai spus timișoreanul.

Citește și

Tudor Chirilă critică: ”Acest Guvern nu-mi place, nu știe să comunice nimic. Niciodată nu voi vota cu PSD”