Viorica Dăncilă: ”Tsunami, primul bărbat”

Viorica Dăncilă a fost premierul României între ianuarie 2018 – noiembrie 2019, apoi a candidat din partea PSD la alegerile prezidențiale, ajungând în turul doi, unde a fost învinsă de Klaus Iohannis.

Femeia în vârstă de 58 de ani s-a căsătorit la finalul anilor ”80 cu Cristinel Dăncilă, iar cei doi au un copil înfiat, Victor, din 1990.

”Dragostea și-a spus cuvântul”

Mama țesătoare, tatăl în cadrul Armatei, mutați la Ploiești, crescută într-un spirit cazon, așa cum i-a mărturisit lui Damian Drăghici, în podcast-ul acestuia, Viorica Dăncilă a rememorat ce greutăți a avut, la început, din cauza poveștii de dragoste cu actualul ei soț. ”Fac o mărturisire în premieră.

Părinții mei și-au dorit să fiu avocat. Din clasa a IX-a, am făcut meditații ca să dau la Facultatea de Drept din București, am muncit mult, dar în clasa a XI-a l-am cunoscut pe viitorul meu soț. El era student la Institutul de Petrol și Gaze din Ploiești. În ultima clipă, am decis să nu mai dau la Drept, dragostea și-a spus cuvântul.

Am dat și eu la acea facultate din Ploiești. Am provocat un tsunami în familia mea. Atunci nu i-am înțeles, acum da! Fiecare părinte are aspirații pentru copilul lui, am realizat că i-am dezamăgit. După aceea, după o vreme, situația s-a reglat, iar ei m-au sprijinit cu totul”, a mărturisit Viorica Dăncilă.

”Mai întâi la facultate, apoi căsătoria”

Tatăl ei o ținea din scurt, Viorica Dăncilă a recunoscut că a trebuit să intre mai întâi la Facultate, apoi să se căsătorească. ”Soțul meu era student, coleg cu un verișor din Oltenia. Eu treceam clasa a XI-a. Au luat cina la părinții mei. Nu ne-am împrietenit de prima dată, aveam program ca în armată, nu aveam voie de la tata să ies în oraș.

A fost primul meu prieten, prima dragoste, apoi soțul meu, pe urmă. M-a atras că era o fire veselă, deschisă, îmi dădea siguranță. Când m-a prezentat părinților lui, prima dată, a spus deja că sunt viitoarea lui soție. Dar, mai întâi, trebuia să intru la facultate, apoi căsătoria!”, a rememorat Viorica Dăncilă.

Ea a lucrat ca inginer din 1988 până în 1996, an în care a intrat pe scena politicii. ”Am pornit de la lipit afișe, consilier de toate felurile și până la europarlamentar, și prim ministru, fiind și prima femeie ce a intrat în turul doi pentru funcția de președinte al României, cu o luptă asimetrică împotriva președintelui în funcție și a trădării din propriul partid”.

Citește și

Virgil Popescu: ”Nimeni nu va plăti mai mult de 31 de bani pe metrul cub de gaz”