Viorica Dăncilă, dezvăluiri despre OUG privind amnistia și grațierea: ”Inclusiv domnul Ciolacu a votat”

Fostul premier Viorica Dăncilă a vorbit despre ordonanţa privind amnistia şi graţierea. A precizat că nu i-a fost cerută de Liviu Dragnea în mod expres, ci a fost cerută în Comitetul Executiv al PSD, de toţi preşedinţii de organizaţii judeţene.

De ce nu a fost Viorica Dăncilă de acord

Dăncilă a transmis că inclusiv Marcel Ciolacu a votat pentru această ordonanţă.

A mai afirmat că răspunsul ei a fost negativ, pentru că vorbise la Bruxelles, şi i s-a spus că, în condiţiile în care dă ordonanţa de urgenţă, va fi activat pentru România Articolul 7, ceea ce presupunea tăierea fondurilor europene.

Viorica Dăncilă a fost întrebată în emisiunea ”Proiect de ţară: România”, de la Prima News, despe ordonanţa privind graţierea şi amnistia, cerută de liderul PSD Liviu Dragnea.

”M-am văzut singură în fața tuturor”

”Să ştiţi că acea Ordonanţă nu mi-a fost cerută de domnul Dragnea în mod expres, acea Ordonanţă a fost cerută în Comitetul Executiv al PSD, de toţi preşedinţii de organizaţii judeţene. Inclusiv domnul Ciolacu a votat acea ordonanţă de urgenţă. M-am văzut singură în faţa tuturor”, a spus Viorica Dăncilă, precizând că ”mai erau şi unii care aveau probleme”

”Nu am participat la această discuţie între domnul Dragnea şi preşedinţi şi răspunsul meu a fost: ”Nu”. De ce? Pentru am avut foarte multe discuţii cu Bruxelles-ul. Mi-au spus că, în condiţiile în care dau ordonanţa de urgenţă, va fi activat pentru România Articolul 7, ceea ce presupunea tăierea fondurilor europene”, a mai spus fostul premier.

În 2020, Fostul lider PSD Liviu Dragnea declara că Viorica Dăncilă este cea care a deschis discuţia despre emiterea unei ordonanţe privind amnistia, el subliniindu-i că nu i-a cerut niciodată aşa ceva şi că nu a pus o astfel de condiţie şi că nu mai vrea să discute pe această temă.

El a mai declarat că Dăncilă ”se trezea foarte des vorbind” despre faptul că nu îl va graţia, deşi el nu intenţionează să facă o astfel de cerere.

Citește și

Rareș Bogdan, anunț-bombă în prima zi a anului: ”O surpriză”