--> -->

Viorica Dăncilă despre prezidențiale: ”Nu m-aș teme de Kovesi”

Actual președinte al partidului NOI, Viorica Dăncilă a declarat că este pregătită să o înfrunte pe șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, dacă aceasta va candida la alegerile prezidențiale din 2024.

Comparație între cele două femei

Fostul premier a spus că România va avea nevoie de un candidat empatic și care să iubească țara, dar a precizat că nu știe dacă Laura Kovesi are aceste calități.

”Românii sunt pregătiți pentru orice scenariu la prezidențialele din 2024, dar trebuie să creionăm profilul candidatului. Pentru România, e necesar unul care să aducă pacea în interiorul țării, să aducă consens, dar să fie și empatic față de oameni.

E nevoie de un candidat care să iubească România și pe români. Nu știu dacă doamna Kovesi are aceste capacități, decizia aparține electoratului”, a afirmat Viorica Dăncilă.

”Fiecare trebuie să vină cu un program, vreau să văd o confruntare directă, așa cum am cerut eu în 2019. Trebuie să vedem dacă doamna Kovesi candidează. Nu m-aș teme de o confruntare cu ea”, a adăugat Dăncilă, la Realitatea Plus.

Ar fi a doua oară în fața voturilor românilor

Viorica Dăncilă a mai candidat la alegerile prezidențiale acum trei ani. În noiembrie 2019, ea a fost învinsă de Klaus Iohannis (PNL), care a obținut 66,09% din voturi, în timp ce Dăncilă, reprezentanta PSD, a obținut 33,91%.

Pe 29 martie, Viorica Dăncilă a anunțat că a luat decizia să plece din PSD după 26 de ani pentru că nu se mai regăsește în deciziile luate de partidul condus acum de Marcel Ciolacu.

Pe 12 aprilie, fostul premier și lider al PSD a fost ales președinte al formațiuni NOI, cu 247 de voturi pentru, două nule și două împotrivă. Dăncilă a fost unicul candidat.

Citește și

Gigi Becali a găsit soluția în scandalul bisericii din Constanța: ”Fac alta, adevărată, frumoasă”