--> -->

Viorica Dăncilă, decizie extremă: ”Radical”

Fostul premier și președinte PSD, Viorica Dăncilă, a luat decizia să plece din PSD după 26 de ani pentru că nu se mai regăsește în deciziile luate de partidul condus acum de Marcel Ciolacu.

Oricum, în ultima perioadă, în ultimii ani, era mai degrabă de decor și cu numele în partid.

Membru NOI

”Sunt membru al unei formațiuni politice noi. Partidul Națiune Oameni Împreuna”, a scris Dăncilă pe Facebook.

”Cred că mulți dintre dumneavoastră v-ați întrebat dacă mai există o șansă ca România să ne aparțină. Mi-am pus și eu, de nenumărate ori, această întrebare, și da, cred cu convingere că acest lucru se poate realiza.

Cum? Doar dacă fiecare dintre noi luăm decizii radicale. Eu am luat acum această decizie. După 26 de ani de carieră politică în PSD, m-am hotărât să o iau de la capăt. De astăzi sunt membru al unei formațiuni politice noi. Partidul ”Națiune Oameni Împreuna” (NOI). Un partid tânăr, cu oameni tineri, dar valoroși, oameni care au decis să nu mai stea deoparte”, a scris Dăncilă pe Facebook.

A renunțat la BNR

Contactată de Libertatea, ea a precizat că a renunțat la funcția de consultant deținută la BNR.

”Nu a fost ușor ca după 26 de ani în care am activat în Partidul Social Democrat să fac acest pas. L-am făcut însă pentru că NU mă mai regăsesc în PSD, nu mai rezonez cu deciziile pe care actuala conducere le ia.

Nu am ales să revin în politică pentru a crea sau a întreține divergențe cu cineva sau pentru a ataca celelalte formațiuni politice, chiar dacă am fost atacată cu încrâncenare și agresivitate, chiar din interiorul partidului din care făceam parte”, a precizat fostul lider PSD.

Viorica Dăncilă, 58 de ani, a fost premier, preşedintele PSD şi candidatul social-democraților la alegerile prezidenţiale din 2020, când a fost învinsă de Klaus Iohannis cu un scor aproape dublu.

Viorica Dăncilă a demisionat apoi de la conducerea PSD și a ieșit din viața politică. Viorica Dăncilă a fost angajată apoi, în mai 2021, pe postul de consultant de strategie la Banca Națională a României și a lucrat în domeniul economiei verzi.

Isărescu: ”Foarte disciplinată”

”Domeniul în care dânsa lucrează, anume economia verde, este un domeniu relativ nou și pentru dânsa, și pentru oricine. Nu avem absolvenți de facultate sau de orice studiu în domeniul acesta”, a spus Guvernatorul BNR, Mugur Isrărescu, în iulie 2021, refuzând să comenteze motivele care au stat la baza angajării fostului premier.

”Lucrează de la birou și este foarte disciplinată” a caracterizat-o atunci Mugur Isărescu pe Viorica Dăncilă. Fostul președinte al PSD a precizat pentru Libertatea că a renunțat la funcția deținută în cadrul Băncii Naționale a României, pentru a reveni în politică.

”Politica băncii nu permite să facem activism politic și trebuie să respect regulile, cum le respectă și ceilalți, și am plecat de la BNR”, a conchis ea.

Citește și

ÎPS Teodosie, premieră! În ce se implică