Viorica Dăncilă: ”Am făcut greșeli de exprimare, dar n-am fost marioneta lui”. Pe cine acuză de trădare

Viorica Dăncilă, fostul premier al României și candidat la preșidenția țării, a fost invitata lui Damian Drăghici în cadrul podcastului acestuia. A vorbit despre viața personală, dar și despre loviturile politice pe care le-a încasat.

”Nu mi-au lăsat măcar o lună de grație”

”Nu mi-au lăsa nici măcar o lună de grație. Din prima zi, au început atacul asupra mea. De ce? Da, am făcut greșeli de exprimare, dar uită-te ce e acum! Dar eu nu am greșit față de țară, față de oameni.

Creșteam pensii, alocații, mă uitam spre oamenii cu probleme. Orice făceam, Piața Victoriei era plină! Eu cred că a fost un plan dirijat, în care atacurile la persoană au vrut să șteargă ceea ce făceam bine. Am intrat în cursa pentru funcția de președinte al României împotriva liderului țării, dar și a trădărilor din propriul partid”, a spus Viorica Dăncilă, care a pătruns în viața politică în 1996.

”Regret că am avut încredere în oameni care n-au meritat”

Viorica Dăncilă a fost primul ministru al României între ianuarie 2018 – noiembrie 2019.

”Nu mai văd la politicieni acea grijă față de oameni, ci doar față de ei! Eu măcar am scos din zona sărăciei mulți oameni. Am intervenit și construit pentru comunitățile locale, asta e mulțumirea mea. Regret că am avut încredere în oameni care n-au meritat! Știam că m-au trădat.

Nu m-am simțit niciodată marioneta lui Liviu Dragnea. Eu am fost singura care n-am dat nimic pe justiție, care să favorizeze pe Liviu Dragnea.

Cât am fost premier, a venit de două ori la Guvern! Nu știu dacă m-a trădat Dragnea, dar sigur m-a trădat Ciolacu. De-a lungul timpului, au fost trădări mari în PSD. Trebuie să iei din lucrurile bune ale fiecăruia”, a mai zis politicianul.

Îi acuză pe proprii colegi!

”E mult în teatru, multă lingușeală! Apreciam bărbații demni, i-aș fi apreciat, ar fi fost o abordare demnă. Dar tu când vii cu alte lucruri, să te facă să crezi că face un sacrificiu pentru tine, dar te-a trădat…

O greșeală a fost abordarea ulterioară, în ceea ce mă privește. România a arătat deschidere europeană, să promoveze femei care fac performanță în domeniul lor de activitate. Dar a intervenit misonigismul, și în ceea ce mă privește. Nu pot să-i acuz pe ceilalți, pe liberali, pe alții, problema mea a fost în propriul partid”, a mai spus fostul premier.

Citește și

Fără certificat de vaccinare în Grecia, restricții tăiate