Viorica Dăncilă a scris o carte plină de dezvăluiri: ”Liviu Dragnea a avut această frustrare”

Fostul premier Viorica Dăncilă îşi va lansa o “carte-interviu” în care vorbeşte despre “provocările perioadei” în care a fost şef al Executivului.

“Pentru a răspunde curiozităţii prietenilor şi neprietenilor, confirm faptul că foarte curând va avea loc lansarea unei cărţi-interviu, pe care am realizat-o în colaborare cu jurnalista Marga Niţu. Am vorbit despre multe dintre provocările perioadei în care am fost prim-ministru, inclusiv despre relaţia cu Liviu Dragnea, dar şi despre campaniile electorale din 2019 şi colaborarea cu cei care astăzi conduc PSD”, a scris Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

Ea spune că a fost şi rămâne “social-democrată şi un om de echipă”. “Acesta e motivul principal pentru care am amânat lansarea acestui volum pentru perioada post-electorală. Sunt lucruri care trebuie spuse, fiindcă PSD nu se poate reclădi decât pe adevăr şi pe analiza obiectivă a problemelor trecutului”, a mai subliniat fostul premier.

Iată câteva pasaje din cartea interviu, care se intitulează ”Partea ei de adevăr”, publicate de stiripesurse.ro, în care Dăncilă povestește cine și de ce a vrut s-o înfățișeze drept marioneta a lui Dragnea.

”Era într-o zi de luni. Era programat Comitetul Executiv, în acea zi. Eu mă pregăteam să plec la Strasbourg, unde aveam sesiune. M-a sunat președintele partidului și m-a întrebat dacă pot să vin la sediu cu două ore mai devreme. Eram chiar cu trollerul în mașină. Când am ajuns la partid, m-au întrebat câteva dintre colege dacă o să fiu prim-ministru, dacă mi-aș dori să fiu prim-ministru…..”

”A fost foarte greu pentru mine că eram urmărită. Liviu Dragnea avea oameni în jurul meu care îl informau tot ceea ce se întâmpla în guvern…”

”Stănescu mi-a spus că nu trebuia să intru eu în turul doi al alegerilor, ci Dan Barna”

”La locale a fost un eșec. Sigur că a fost un eșec, dacă am pierdut Bucureștiul, Constanța, Prahova, Iașiul, Timișoara… multe dintre ele pierdute prin neprezentare, cum se spune în sport”

”Este adevărat, Olguța Vasilescu nu s-a înțeles absolut deloc cu Miron Mitrea și mi-a spus că ea nu mai vine în echipă, dacă Miron Mitrea continuă. Am preferat-o pe Olguța Vasilescu.”

”Liviu Dragnea la început nu era așa. Târziu s-a schimbat. Cred că a fost și acea frustrare a faptului că și-a dorit să fie premier și nu a putut totuși să acceadă în această funcție. Sunt convinsă că, probabil, dacă era premierul României și președintele partidului, situația era alta”

”Paul Stănescu mi-a spus: ”Ai vrut să candidezi, n-ai vrut să lași pe alții să preia conducerea partidului, te voi distruge!”.

Citește și

Raed Arafat: ”Imunitatea, după vaccin, este de doar 6-8 luni. Nu putem spune că 3 ani”