Vine canicula în Capitală! Ce va urma

Vremea în România și în București va fi schimbătoare până miercuri, dar joi și vineri, temperaturile vor atinge și ar putea chiar depăși ușor valoarea de 30 de grade Celsius, a transmis Administrația Națională de Meteorologie (ANM), duminică, 8 mai, la solicitarea Libertatea.

La ce să ne așteptăm

La nivel național, începem săptămâna 9-15 mai cu o vreme schimbătoare, cu instabilitate, dar pe final ne așteptăm ca vremea să devină frumoasă în toată țara, inclusiv la București și să se încălzească semnificativ”, a declarat Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu la ANM.

Acesta a precizat că la începutul săptămânii viitoare, temperaturile la nivel național vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, dar joi și vineri, temperatura va urca până la 30 de grade Celsius în vest și în sud.

”Sunt posibile temperaturi și ușor peste 30 de grade vineri, în partea de sud a țării”, a spus meteorologul pentru Libertatea. În weekend, adică sâmbătă și duminică, temperaturile la nivel național vor scădea până la 27-28 de grade Celsius.

La București, joi și vineri, temperaturile pot urca peste 30 de grade

În București, la începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor fi de 22-24 de grade, ”poate chiar mai răcoare marți, când vor fi 20 de grade”, a afirmat meteorologul ANM pentru Libertatea.

Acesta a precizat că sunt posibile și ușoare ploi în cursul zilei de marți. De miercuri însă, vremea în București se va încălzi și joi vor fi 28-29 de grade, iar vineri temperaturile vor fi de vară, urmând să urce până la 30-31 de grade Celsius.

Citește și

Destăinuirile ”bunicuței de pe net”, Tanti Lenuța din Chinteni: ”Mi-era dor să-i iau în brațe!”