--> -->

Viktor Orban la meciul lui Sepsi: „A fost frumos, băieți!”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, 60 de ani, a asistat, vineri seară, la meciul de fotbal dintre echipele Sepsi OSK şi FC U Craiova, scor 1-0, disputat pe Arena Sepsi la Sfântu Gheorghe.

La finalul meciului, Viktor Orban a postat pe pagina sa de Facebook mesajul în limba maghiară „Szep volt, fiuk!” („A fost frumos, băieţi!” – n.r.), precum şi mai multe fotografii în care apare alături de stafful clubului, suporteri şi oficialităţi locale, potrivit Agerpres.

A mai fost la meciurile lui Sepsi

Meciul, disputat în cadrul celei de-a doua etape a Superligii de fotbal, s-a încheiat cu scorul de 1-0, unicul gol al partidei fiind înscris de atacantul venezuelean Mario Rondon, cu capul, în urma unui corner executat de croatul Adnan Aganovic.

Nu este pentru prima dată când premierul Ungariei asistă la o partidă de fotbal a echipei din Sfântu Gheorghe.

Anul trecut, acesta a fost prezent la meciul dintre Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi echipa slovenă Olimpija Ljubljana, disputată în preliminariile Conference League şi încheiată cu victoria echipei covăsnene (3-1).

Întâlnire și cu Marcel Ciolacu

Viktor Orban a sosit miercuri în România şi a avut o întâlnire informală, la Bucureşti, cu premierul Marcel Ciolacu, după care a plecat spre Băile Tuşnad, unde se desfăşoară Universitatea Liberă de Vară Tusvanyos.

Acesta va susţine, sâmbătă, tradiţionalul discurs în faţa participanţilor la cea de-a 32-a ediţie a Universităţii, al cărei motto este „Timpul păcii”.

Ca şi în ceilalţi ani, alături de el se vor afla preşedintele Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt, şi Tokes Laszlo, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania.

Evenimentul va începe la ora 10,30 şi, în premieră, organizatorii au anunţat că la acesta pot asista doar persoanele care se înregistrează pe site-ul Universităţii de Vară, spre deosebire de ediţiile precedente, când participarea a fost liberă.

Citește și

Raed Arafat: „Anul viitor, și mai cald”. De ce nu se dă RO-Alert pentru caniculă