--> -->

Viktor Orban, discurs la Tabăra de vară de la Tușnad: „Europa e ca un campion de box în vârstă”

Premierul maghiar a susținut, sâmbătă, 22 iulie, tradiționalul discurs anual în tabăra de vară a maghiarimii din Harghita. Zeci de naționaliști români au fost opriți la intrare de Jandarmerie.

Dacă naționaliștii români nu au reușit să-i strice discursul lui Viktor Orban, în Ungaria, un activist maghiar a amplasat un sicriu de copil în fața casei acestuia din Felcsut. A fost ridicat de poliție!

”MAE român mi-a cerut să nu vorbesc despre aceste teme”

Viktor Orban și-a încheiat discursul, unul în care a criticat dur Uniunea Europeană, a remarcat ascensiunea Chinei și decăderea SUA ca primă forță globală. E evitat să facă trimitere chestiuni legate de autonomia maghiarilor în Transilvania

„Uniunea Europeană este chinuită de anxietate deoarece este înconjurată de șapte miliarde de oameni. Aceasta este o economie și o uniune slabă”, a spus Viktor Orbán. Potrivit premierului maghiar, citat de site-ul maghiar Origo.hu, Europa vede o lume confuză în jurul ei.

Potrivit prezentării premierului, pe baza listei de țări a FMI, se pare că în 2030 Italia, Franța și Marea Britanie vor ieși din primele zece, iar Germania va cădea pe locul zece. „Europa este ca un campion de box în vârstă, iar din asta vine o retragere”, a spus Orban.

„Rusia a fost izolată de economia europeană, dar Moscova nu poate fi separată de restul lumii.În același timp, Europa își pierde competitivitatea, deoarece prețul energiei a devenit de două ori mai mare aici decât în ​​restul lumii”.

Orban vorbește despre ascensiunea Chinei și despre decăderea puterii SUA.

„China a încheiat 200 de ani de revoluție industrială și revoluție tehnologică în 30 de ani, ajungând din urmă cu Statele Unite. SUA este obișnuită să fie cea mai mare putere a lumii. Când această poziție a fost contestată, a fost întotdeauna învinsă cu succes, fie că este vorba de Uniunea Sovietică sau de Uniunea Europeană. În 2010, SUA și UE au adus 22-23% la producția totală a lumii, dar astăzi Europa este cu mult în urmă”, a spus Orban, potrivit site-ului maghiar Index.hu.

„Principala întrebare este dacă un conflict chino-american poate fi evitat fără război. Ne aflăm acum în cel mai periculos moment al politicii mondiale, când marea putere de pe primul loc se vede scufundându-se pe locul doi”, a spus acesta.

Citește și

Ora derby-ului, ora adevărului