Viitorul director sportiv la Dinamo: i-a adus în Liga 1 pe Laidouni și Betancor

Dinamo caută un director sportiv, un oficial care să fie liantul dintre antrenor și conducere și care să se ocupe de transferuri, printre altele, precum și de Academia alb-roșie.

Conform Fanatik, favorit să preia funcția de director sportiv este Gabriel Glăvan, cel care a ocupat postul de șef de scouting la UTA, Voluntari sau Craiova, dar și a activat în cadrul FRF.

Din informațiile GSP.ro, Glăvan va semna în scurt timp contractul cu clubul bucureștean, fiind recomandat și de Ovidiu Burcă, antrenor care a dus Dinamo în play-off-ul Ligii 2. Și care, automat, are angajamentul prelungit cu Dinamo pe încă doi ani, până în vara 2025, după ce a atins obiectivul fixat.

Cu ce se laudă

Gabriel Glăvan a contribuit la aducerea unor jucători străini care au impresionat în primul eșalon. Este vorba de atacantul iberic Jefte Betancor, care a fost la Voluntari, Farul și CFR Cluj, iar acum este la Pafos (Cipru).

Apoi jucătorul de bandă portughez Ricardinho, de la Voluntari, dar și mijlocașul ofensiv Aissa Laidouni, la Voluntari, tunisianul fiind transferat de Union Berlin în ianuarie 2023 de la Ferencvaros pentru suma de 2,6 milioane de euro!

Vlad Iacob: „M-a ajutat până acum pro bono”

În cadrul emisiunii Fanatik Superliga, Vlad Iacob, administratorul special al roș-albilor, i-a schițat portretul viitorului director sportiv:

– „Este o persoană cu expertiză, un tânăr care a studiat foarte mult şi care lucrează în fotbal de la o vârstă foarte fragedă. A avut reuşite remarcabile, dar este puţin cunoscut pentru publicul larg, însă este o persoană compatibilă cu viziunea mea, a lui Burcă şi cu cea a managementului executiv”

– „A lucrat la cluburi de fotbal din Liga 1. Este o persoană care a învăţat foarte mult, cu multe cursuri şi un master prestigios în zona tehnică din fotbal. Este o persoană foarte competentă şi îi dezvăluim numele când o să semnăm contractul”

– „Ceea ce pot să spun că dincolo de reuşitele de pe plan profesional, a identificat şi a recrutat jucători care au ajuns la un nivel foarte bun în România. A făcut scouting şi ştie să coordoneze şi care sunt metodologiile. Cu siguranţă va ajuta Dinamo şi m-a ajutat până acum pro bono. M-am sfătuit cu el în multe chestiuni”

Citește și

Edi Iordănescu a anunțat lista celor 26 de ”tricolori” pentru meciurile cu Andorra și Belarus. Ce club a refuzat total