--> -->

Viitoarea ”casă” a lui Dinamo? Negocieri dure

Dinamo sondează piața pentru a avea un stadion unde să joace ”acasă” în Liga 2, iar arena celor de la Daco-Getica ar putea introduce ”haita” în lumea eșalonului inferior.

Care sunt alternativele

Dinamo a anunțat pe căi oficiale, după ședința de săptămâna trecută, la care au participat Răzvan Zăvăleanu și liderii DDB, faptul că, în acest moment, are în vizor două arene pe care să dispute meciurile din Liga 2, începând cu 6 august. Este vorba de stadionul din Colentina (Daco-Getica) și cel din Cotroceni (BNR).

Cele noi din Ghencea și din Giulești au ieșit din calcule, având în vedere rivalitatea dintre grupări și dintre simpatizanții echipelor. Dacă nu se va materializa niciuna dintre soluțiile din Capitală, Dinamo ar putea ajunge să joace la Giurgiu!

Nu ard de nerăbdare să fie gazdele lui Dinamo

Într-un cartier de dinamoviști, Colentina, la câțiva kilometri depărtare de arena din Ștefan cel Mare, între blocuri, este stadionul „Daco-Getica”, vizat de conducerea „câinilor” pentru a fi „casa” roș-albilor în liga secundă, pe durata sezonului viitor.

Totuși, cei care ar trebui să fie gazde nu sunt puși la curent cu planurile dinamoviștilor și nici nu vor să vină prea curând, prea ușor, în întâmpinarea dorințelor roș-albilor. De fapt, nu agreează momentan mutarea „câinilor” în Colentina, susține GSP.RO, care a realizat reportajul.

Teren de ”B”

Baza sportivă de la marginea orașului, spre Moldova, cuprinde un teren central, de iarbă, plus alte două, „sintetice”. Pe primul evoluează echipa din Liga 4, Daco-Getica sucombând după ce a evoluat un sezon în primul eșalon, pe sintetic se pregătesc și joacă cele zece formații de juniori ale grupării.

Gazonul este udat, sunt aspersoare care-și fac treaba, terenul pare apropiat din punctul de vedere al calității de cel din Ștefan cel Mare. Care nu este la cele mai înalte standarde, așa cum s-au plâns jucătorii ce-au retrogradat Dinamo.

De la alb-roșu la galben-albastru

Tribunele albastre, pe schelet metalic, sunt pline de scaune galbene. S-a așezat praful, având în vedere că nu au mai fost spectatori pe arenă, dar e curat printre rânduri.

Spre deosebire de stadionul din centrul Capitalei, unde există riscul ori să te tai de la diverse cioburi, ori să te infectezi de la diverse resturi „menajere”.

Aici ați ajuns!

Vestiarele? Mult mai mici decât în Ștefan cel Mare, cu iz de eșalon secund. Mobilier cam pentru Dinamo în „B”, cu banchete maronii, dacă roș-albii ajung aici, vor fi obligați să strângă rândurile. Dacă în cabinele din centrul Capitalei mai sunt și pereți scorojiți, în Colentina găsim faianță albă și gresie gri pe jos.

La sala de forță, pe lângă aparatele de fitness, care stau degeaba de mai multă vreme, lângă intrare, este o banchetă de lemn rustică. Bonus: dacă se va înțelege cu familia Ciuclea, care deține Daco-Getica, Dinamo se va simți cu siguranță la matineu, întrucât stadionul nu are instalație de nocturnă!

3.000 de locuri este capacitatea stadionului din Colentina

Citește și

Victor Rebengiuc explică: ”Ultimul rol, dar voi mai fi pe scenă”