VIDEO Viața duhovnicească și pasiunea pentru muzică: rețeta împlinirii a familiei de preot Cenuşă

Sunt tineri, frumoși, talentați și modești. Pe părintele Teodor Cenuşă şi pe soţia sa, cântăreața Iustina Irimia-Cenuşă, îi unește, pe lângă viața de familie, credința în Dumnezeu și dragostea pentru cântec.

 

Cei doi soţi din Botoșani s-au cunoscut la Iaşi, la Mitropolie, unde se află Moaştele Sfintei Parascheva, care a devenit ocrotitoarea familiei lor. Părintele și soția sa nu au fost feriți de încercări, dar rugăciunile și răbdarea lor le-au fost răsplătite, mai ales printr-o binecuvântare care le-a schimbat viața. În 2019 familia Cenușă a adoptat o fetiță, care, deloc întâmplător, este născută pe 13 octombrie şi poartă numele Sfintei Parascheva.

„În momentul în care am auzit numele, am ştiut.” mărturisește părintele Teodor Cenușă, preot la parohia Coștiugeni, comuna Albești, Județul Botoșani.

Tânăra preoteasă Iustina Irimia-Cenuşă mai este profesoară și artistă, membră a Grupului folcloric „Fetele de la Botoșani”. Iustina consideră că micuța Parascheva a fost cel mai frumos miracol pe care îl puteau primi.

„Copiii adoptați sunt copii născuți în inimă, doriți, iubiți, așteptați… adorați chiar, care aduc bucurie și rost, împlinind destine și alinând, poate, răni, toate după voia Lui Dumnezeu”.

 

După experiența procesului de adopție prin care a trecut împreună cu soțul ei, doamna preoteasă transmite un mesaj special familiilor care își doresc mult copii: „Să fie pregătiți să iubească și să nu uite că Maica Domnului vindecă și acoperă orice neputință. (…) Noi suntem foarte fericiți pentru modul în care am devenit părinți.” a mai adăugat ea.

Citește și:

Biserica Drăgănescu, pictată de părintele Arsenie Boca, profeție inedită în imagini