--> -->

VIDEO Smiley despre credință: ”Secretul meu? Mă rog în fiecare zi!”

Andrei Tiberiu Maria, mai cunoscut drept ”Smiley”, a vorbit din nou despre credința sa. Cunoscutul om de televiziune și artist a fost invitatul lui Damian Drăghici în cadrul podcast-ului acestuia.

A fost un dialog relaxant între cei doi artiști, iar printre temele abordate, și poate mai puțin cunoscute despre Smiley, a fost legată de credință. El a făcut o incursiune în viața sa. A mărturisit, la un moment dat, cât de mult apreciază prezența la Muntele Athos, în special la Schitul Prodromu, unde se oprește de fiecare dată. Schitul Prodromu a fost în centrul unei discuții în Parlamentul României, deunăzi, care a încins spiritele între conaționali.

”Prima oară când am fost în Muntele Athos am stat la schitul Prodromu – locul în care am stat de fiecare dată atunci când am mers în Sfântul Munte – și pot să spun că, în momentul în care am plecat, am simțit că parcă mi-a luat cineva ceva de preț. Adică în momentul în care am plecat, am simțit ce mi-a dat locul ăla.

E o liniște, o energie specială a locului. Indiferent de credința pe care o ai, indiferent de religia pe care o ai, indiferent de ce crezi tu, locul ăla n-are cum să nu-ți dea o liniște, n-are cum să nu te îndemne la introspecție. Pe Dumnezeu îl vei găsi mereu în tine.

Sunt mulți care se caută pe sine, merg prin țări uitate… Calea către tine e în interiorul tău. E fantastic să te duci dimineața la ora 3:00, la slujbă, e foarte interesantă experiența, ai timp să stai tu cu tine, să te depărtezi de lumea asta zgomotoasă”, a spus bărbatul de 37 de ani după zece minute de la startul dialogului cu Damian Drăghici.

”Athos-ul e singurul loc care-mi oprește filmul și mă face să mă regăsesc”, a reacționat și Drăghici. ”A mulțumi e mai puternic decât orice rugăciune”, a mai completat el.

Un tip deschis, inteligent, piteșteanul a precizat că secretul succesului său este că rugăciunea de fiecare zi. ”Primesc tot felul e întrebări răutăcioase, de genul: ”Ce-ai făcut tu, mă, care ești urât și netalentat, de ai succesul ăsta?” Și răspund: ”Mă rog în fiecare zi”.

Și chiar așa e. Mulțumesc în fiecare zi pentru ceea ce am. Acum avem acces la orice. Chiar și rugăciunea trebuie studiată, cum trebuie să gândești, trebuie să te pregătești ca să primești. Pentru că Dumnezeu nu-ți bagă și-n traistă”, a declarat el.

Citește și

Citește și

Pe ce a dat ÎPS Teodosie un milion de euro în plină pandemie: ”Un îndemn pentru credincioși”