--> -->

VIDEO Mii de oameni au protestat în Capitală împotriva vaccinării și a certificatului verde: ”Libertate”

Zeci de mii de persoane au participat azi la un protest împotriva vaccinării și a certificatului verde în Capitală. S-au strâns peste 20.000 de oameni în Piața Victoriei, ei fiind reuniți ai unor două mitinguri, unul care a fost organizat de AUR în Piața Universității și care a început la ora 17:00, iar celălalt lângă Guvernul României.

Oamenii strigă ”Libertate” și protestează și împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu, dar și a ultimelor măsuri de retricție luate prin care nevaccinați se simt discriminați.

 

Ș

Două proteste

Este vorba, mai precis, despre două proteste diferite, unul dintre ele având loc pe Bulevardul Magheru și celălalt în Piața Victoriei. Mitingul antivaccinist, anti-restricții și antiguvernamental este organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), în Piața Universității.

Noi venim din Parlament, unde am început greva și mergem până la capăt cu acțiunile de protest. Nu mai este timp de stat, nu mai este timp de așteptat, tolerat și de înghițit mizeriile pe care ni le servesc alții.

E momentul să venim cu toții la București, e momentul să fim mulți, foarte mulți,” a scris George Simion pe rețelele de socializare.

Cel din Piața Victoriei este organizat de Asociaţia Calea Neamului, Asociaţia NEAMUNIT, Asociaţia Alianţa Părinţilor, Grupul Civic Starea de Libertate şi Grupul Civic Legitimă Apărare.

”Cu noi este Dumnezeu”

Oamenii cer demisia guvernului. Mesajele pe care aceștia le au scriu: ”Libertate”, ”Nu forţaţi, nu ne vaccinaţi”, ”Cred în Dumnezeu, nu în Covid”, ”Libertate fără certificate”. ”Cu noi este Dumnezeu, cu ei este necuratul”, mai arată mesajul unei protestatare.

”În Maramureș noi ne vaccinăm cu horincă”, aveau scris niște protestatari pe un banner imens.

Protestatarii cer ca starea de alertă să fie ridicată, dar și ca vaccinarea indirect obligatorie să fie eliminată. De asemenea, ei cer ca spitalele să fie destinate tuturor oamenilor, nu doar bolnavilor Covid.

Proteste și în alte orașe din România, sâmbătă

Proteste au loc și în mai multe orașe ale țării. Este cazul pentru Timișoara și Cluj.

Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că a fost introdus certificatul verde printre reglementările în vigoare, pentru că acesta ”restricționează drepturile”.

”Adunare publică în Cluj-Napoca de la ora 16:30, la Monumentul Memorandiștilor, sâmbătă, 2 octombrie, pentru «Respingerea certificatului verde care ne restricționează drepturile și a restricțiilor care subminează economia și care produc o segregare în societate»”, se arată într-un anunț de pe Facebook.

Citește și

CTP, dezlănțuit după incendiul de la ATI Constanța: ”Ești șeful statului de 8 ani. Tu nu ai eșuat?!”