--> -->

VIDEO Melodia care va reprezenta Moldova la Eurovision 2023

S-a aflat care va fi melodia care va reprezenta Moldova la Eurovision 2023, care va avea loc în acest an la Liverpool, între 9 și 13 mai.

Pasha Parfeni cu melodia ”Soarele și luna” a primit cele mai multe voturi atât din partea publicului, cât și de la juriu, devenind astfel reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision 2023.

Pavel Parfeni, cunoscut sub numele de scenă Pasha Parfeni, este un cântăreț în vârstă de 36 de ani. În anul 2008 a devenit solistul trupei SunStroke Project, însă a părăsit formația în anul 2009. În anul 2012, Pasha Parfeni a reprezentat Republica Moldova la Eurovision cu piesa „Lăutar”, clasându-se pe locul 11 în Marea Finală.

Pe locurile următoare s-au clasat: SunStroke Project – „Yummy Mommy“ (locul 2), Aliona Moon – „Du-mă“ (locul 3), Surorile Osoianu – „Bade, bădișor, bădiță” (locul 4), Donia – „Red Zone” (locul 5), conform Eurovision World.

România va fi reprezentată de Theodor Andrei cu piesa D.G.T.

România va participa anul acesta la Eurovision 2023 cu piesa „D.G.T (Off and on)”, interpretată de solistul Theodor Andrei. Tânărul este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor. Acesta a obținut peste 200 de premii în festivaluri naționale și internaționale de muzică. Theodor Andrei este semifinalist al primului sezon „Vocea României Junior“ (2017) și concurent până la etapa bootcamp la „X Factor România“ (2020).

Citește și:

Destinații de top pentru o călătorie de unul singur