VIDEO Medic român din Las Vegas: ”Vaccinul nu ar trebui să fie obligatoriu”

Lumea întreagă, nu doar românii, discută de mai mult timp despre vaccinul anticoronavirus. Păreri pro și contra, cum de altfel și specialiștii au opinii împărțite.

Medicul român Ion Alexie, care profesează în Las Vegas (Statele Unite ale Americii), a vorbit, într-un video postat pe canalul său de YouTube, despre situațiile în care oamenii se infectează chiar și după vaccinare. Totodată, a explicat și când se poate încheia pandemia de coronavirus.

”În primul rând, vaccinul nu ar trebui să fie obligatoriu. Cine vrea să și-l facă, să și-l facă! În al doilea rând, aceste trei vaccinuri de la Pfizer, Moderna și AstraZeneca nu conțin niciun virus viabil. Deci, cine-și face vaccinul nu se poate îmbolnăvi de COVID-19, nu se poate infecta.

Persoanele care sunt testate pozitiv, au fost testate pozitiv pentru că sunt infectate cu virusul. Nici testele RT-PCR de după vaccinare nu or să fie pozitive dacă pacientul nu este infectat”, a explicat medicul, într-un videoclip postat pe YouTube.

”În al treilea rând, vaccinurile nu o să oprească infecția. Oamenii trebuie să știe diferența dintre infecție și boală. Definiția de infecție înseamnă că un virus, o bacterie sau un alt organism intră în corpul nostru. Ca să oprim virusul să intre în faringele nostru sau în nas, gură sau ochi trebuie să folosim niște bariere mecanice, adică să-l oprim mecanic să nu intre în corpul nostru.

Trebuie să folosim măști, vizoare, ochelari, să închidem gura. Cu alte cuvinte, să încercăm să oprim virusul să intre în corpul nostru. Odată ce a intrat în corpul nostru, prin nas sau prin gură, automat am devenit infectați. Asta e definiția infecția, virusul a intrat în noi.

În condițiile în care virusul se multiplică la un număr destul de mare, va fi detectat de testele RT-PCR și vom fi testați pozitiv. Asta se întâmplă și dacă am făcut, și dacă nu am făcut vaccinul”, a mai explicat el.

El a explicat și importanța vaccinului. ”Vaccinul ne ajută să facem anticorpi și, în momentul în care ne vom infecta, noi imediat cu anticorpii vom începe să-l distrugem cât de repede poate corpul nostru. Cu alte cuvinte, nu o să-i dăm șansa să se multiplice la numere foarte mari în nazofaringele nostru și o să-i dăm șanse mult mai mici să intre în plămâni sau în sânge și să ne îmbolnăvească”, a adăugat doctorul Ion Alexie.

”Vaccinurile ne vor ajuta să nu ne îmbolnăvim rău. Pe măsură ce mai mulți oameni se vaccinează și devin imuni și mai mulți oameni se infectează și devin imuni, imunitatea în grupul nostru, țara noastră, orașul nostru va fi din ce în ce mai mare, deci numărul de virusuri din societate va scădea. De ce va scădea? Pentru că nu are timp să se mai multiplice. Când infectează o persoană care are imunitate, automat va fi distrus mai repede și nu va avea șanse să se multiplice la numere de miliarde ca să infecteze mai mulți oameni.

În momentul în care 80-90% din populație va fi imună, fie prin vaccinare, fie prin infecție, numărul infecțiilor va scădea foarte mult și probabil ne vom putea relua viața la normal”, a mai explicat medicul.

Citește și:

Medicii vor primi bani ca să convingă oamenii să se vaccineze!

No Comments Yet

Comments are closed