VIDEO Măsuri luate la timp de Rusia și câte cazuri sunt. Putin, declarație astăzi: ”Vacanță plătită”

Rusia era țara cea mai întinsă din lume, cu 17.125.200 de kilometri pătrați și cu o populație de 144 de milioane de oameni. Cu toate acestea, rușii n-au fost afectați major de criza COVID-19, deși aveau graniță de peste 4.200 de kilometri cu China!

În Rusia sunt mai puține cazuri decât în România în momentul de față. Doar 840, dintre care au decedat trei persoane. Dintre care 546 sunt raportate la Moscova. De ce? Pentru că a fost prima țară care a reacționat rapid după ceea ce s-a întâmplat la Wuhan. Putin a dat ordin să se închidă granița de 4250 km cu China de pe 30 ianuarie, când pentru România și pentru Europa coronavirusul nu părea o amenințare care s-ar putea abate asupra Bătrânului Continent.

Pe 13 martie și-a închis toate granițele până la 1 mai. De pe 18 martie rușii au interzis să intre în țară străinii și apatrizii. Iar începând de pe 30 martie până pe 5 aprilie, Vladimir Putin vrea ca toată lumea să-și ia concediu și să stea acasă, fiind plătiți de stat. În acea perioadă magazinele nealimentare, restaurantele și cafenele vor fi închise la Moscova și în Regiunea Moscova.

De asemenea, Duma de Stat a prezentat un proiect de lege conform căruia dacă nu respecți carantina primești amendă penală sau chiar poți face închisoare!

Ce se întâmplă cu Bisericile Ortodoxe din Rusia

În acest timp, Bisericile nu sunt închise pentru public ca în România, dar se iau măsuri foarte stricte. Credincioșii pot veni la biserică și se pot împărtăși, dar cu lingurițe de unică folosință și se abțin de la a săruta Sfântul Potir. De asemenea, preoții vor folosi mănuși de unică folosință și prosoape de hârtie care ulterior se ard pentru a șterge fața credincioșilor după Sfânta Împărtășanie, conform www.patriarchia.ru.

Vladimir Putin este cunoscut ca un om cu o puternică credință ortodoxă și el chiar a șocat lumea întreagă pe 3 martie 2020. Președintele Rusiei vrea să treacă în Constituția țării despre ”credința în Dumnezeu a rușilor”, dar și faptul că în Rusia este interzisă homosexualitatea și promovarea acesteia în spațiul public. Un vot popular ar fi trebuit să aibă loc pe 22 aprilie pentru aceste noi amendamente, dar data a fost  amânată datorită epidemiei de COVID-19.

Vacanță plătită o săptămână în Rusia

”Prioritatea noastră principală  este sănătatea, viața și securitatea oamenilor. De aceea cred că votul ar fi mai bine să fie amânat pentru o dată pe care o vom stabili ulterior. Acum este extrem de important să prevenim răspândirea acestui virus. De aceea am declarat săptămâna următoare liberă, dar plătită de stat. Cu alte cuvinte, vacanța va începe pe 28 martie și se va încheia pe 5 aprilie”, a declarat astăzi Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin nu s-a speriat nici de virusul COVID-19 și a mers marți la un spital din Moscova pentru a-i vizita și a-i încuraja pe pacienți. Putin s-a echipat corespunzător cu un combinezon galben, o mască respiratorie, mănuși și cizme de plastic de protecție și a mers să-i vadă pe bolnavi.