VIDEO INCREDIBIL Cum se taie pădurile în România. Avocatul Poporului s-a sesizat

Un video din județul Covasna de ieri a ajuns viral pe facebook. Camioane întregi umplute până la refuz cu bușteni erau încărcate de bușteni, care cel mai probabil vor fi exportate din țară. În timpul situației de urgență au apărut tot mai multe fotografii și sesizări despre tăierile ilegale, dar niciodată nu s-a arătat atât material lemnos la un loc.

Organizația Non-Profit, Agent Green, a făcut acuzații pe facebook:

”Cei mari prosperă. Cei mici și mijlocii suferă. Industria mobilei și construcțiile sunt deja grav afectate, multe dintre fabricile mici și medii de prelucrare a lemnului și-au trimis deja angajații în șomaj tehnic, din cauza prăbușirii cererii. Tăierea ”pe stoc” nu ajută la nimic industria autohtonă, dimpotrivă, nu este greu de intuit că marile companii (da, cele gen Holzindustrie Schweighofer) își permit să-și facă stocuri de bușteni (din România și din import), ori să ridice munți de cherestea, pentru a controla piața în momentul în care aceasta își va reveni”, au scris aceștia pe facebook.

Tot ei au anunțat:

”Ministerul Mediului, escaladat. Avocatul Poporului (AP), s-a sesizat din oficiu referitor la defrișările masive ale terenurilor forestiere și a solicitat Ministerului Afacerilor Interne, în calitatea de președinte al Comitetului Național pentru Situații de Urgență, să analizeze luarea în considerare a sistării tăierilor de pădure pe perioada stării de urgență și intensificarea controalelor în păduri de către reprezentanții Gărzilor Forestiere, împreună cu forțele de ordine și efectuarea în trafic a activităților/ controalelor pe linie de control silvic.

Ministrul Mediului, apelor și pădurilor, Costel Alexe, a afirmat, marți, că măsura interzicerii tăierilor legale pe măsura stării de urgență nu ar fi benefică pentru oameni, mediu și economie și, mai mult, pe plan social, măsura ar afecta 3,5 milioane de gospodării din România, care se încălzesc cu lemne, iar peste 100.000 de oameni vor intra în șomaj tehnic sau vor fi concediați”, a mai scris Agent Green.

Citește și:

Strigăt disperat: ”Lăsați-ne să mergem la înmormântare!”. Reacție dură a lui Victor Ponta

No Comments Yet

Comments are closed