VIDEO Gătind ca pe Muntele Athos, preotul Florin Danu a impresionat la Chefi la cuțite

În Postul Paștilor, o rețetă de ghiveci călugăresc a la Muntele Athos i-a impresionat pe jurații emisiunii culinare “Chefi la cuțite”. Preotul Florin Danu a fost lăudat mai ales de către chef Sorin Bontea, care a declarat că farfuria lui a fost una dintre cele mai senzaționale pe care le-a gustat.

Preotul de 37 de ani a pregătit pentru jurați o rețetă pe care a învățat-o în timpul vizitei sale pe Sfântul Munte Athos. Ghiveciul călugăresc cu fructe de mare al părintelui a avut un aspect și un gust mănăstirești, conform celor 3 chefi, care au descoperit în farfurii și prescuri în miniatură.

„Mă încântă foarte tare să fac rețete noi. (…) Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am reușit să nu văd preoția ca pe o meserie, ci ca pe o vocație, ceea ce înseamnă că trebuie să fim în slujba aproapelui. Am înființat un centru de zi care se ocupă de persoanele vulnerabile, copii din cadre sociale defavorizate și bătrâni care locuiesc singuri sau nu mai au pe nimeni. Am renovat sau am construit case pentru orfani. (…) Acum construim un azil de bătrâni.”, a mărturisit părintele Florin Danu.

Ghiveciul călugăresc autentic prezentat la televizor a primit cele trei cuțite, care l-au trimis pe concurent în următoarea etapă a show-ului.

Pasiunea pentru gătit a părintelui este depășită de activitatea sa filantropică, pentru că de peste 5 ani oferă o masă caldă pentru copii și bătrâni, în fiecare zi la cantina socială. Părintele Florin Danu este parohul Bisericii Sfântul Nectarie din Lada, județul Teleorman.

Părintele de la Lada susține copiii şi bătrânii fără ajutor din parohia sa, prin intermediul asociației ”Mana cerească”. Strângând donații și sponsorizări, s-a reușit construirea unui centru social, iar apoi și cantina centrului din satul Lada. Banii proveniți din donații sunt folosiți pentru alimentele necesare, dar și pentru ducerea copiiilor din sat în excursii la munte, copii care nu ieșiseră niciodată din satul natal.

Citește și:

Arsenie Boca despre armele creștinului împotriva vrăjmașului: ”Trei sunt”