--> -->

VIDEO Eric Clapton a lansat un cântec ce critică măsurile anti-COVID: ”Dacă vrei să-mi iei sufletul, trebuie să spargi ușa asta”

Eric Clapton, 76 de ani, este una dintre legendele vii ale muzicii rock și, totodată, un critic al măsurilor impuse pentru a combate pandemia de Covid-19. Tocmai a lansat un cântec intitulat „This Has Gotta Stop”, scrie The Guardian, care deja are peste un milion de vizualizări pe YouTube în două zile de la lansare.

„Asta trebuie să înceteze, este destul, nu mai suport această mizerie”, cântă la refren celebrul chitarist englez. „Am fost destul de distanţaţi aşa, dacă vrei să-mi iei sufletul, va trebui să spargi uşa asta”, mai apare în melodia lui Clapton.

Alte versuri includ: „Am ştiut că ceva merge rău/ Atunci când îmi pui legea în faţă/ Nu-mi pot mişca mâinile/ Transpir”.

Clapton a vorbit anterior despre o reacţie negativă pe care a avut-o la vaccin. Potrivit Rolling Stone, el a spus că la prima doză cu vaccin de la AstraZeneca a avut imediat reacţii severe care au durat 10 zile. Iar la doza a doua a fost mai rău. „Mâinile şi picioarele îmi erau fie încheţate, amorţite sau îmi ardeau, şi nu le-am putut folosi două săptămâni. Mă temeam că nu o să pot să mai cânt”.

Ca răspuns la anunţul guvernului britanic că paşaportul de vaccinare va fi cerut la toate concertele în cluburile de noapte până la sfârşitul lui septembrie, muzicianul a transmis un comunicat în care spune că nu va cânta pe nicio scenă unde publicul este discriminat din această cauză.

În noiembrie 2020, Eric Clapton a lansat „Stand and Deliver!” împreună cu Van Morrison, un cântec anti-lockdown.

Citește și

ROMÂNIA FRUMOASĂ Dac Fest, o incursiune în istoria dacilor