VIDEO Dan Puric: ”În Provincie, oamenii au o demnitate în ochi. În București, mulți speriați, mai fricoși”

Dan Puric, 62 de ani, a avut o voce critică de multe ori cu ocazia pandemiei de coronavirus, actorul nesfiindu-se să-și spună public propriile păreri.

În cadrul podcast-ului lui Damian Drăghici, artistul a vorbit, printre altele, de cum vede el România contemporană. A făcut o radiografie la rece.

”Mascaradă politică. Suntem la staul?!”

”În Provincie, oamenii au o demnitate în ochi. În București, sunt mulți speriați, mai fricoși, doar 10-15 la sută tineri curajoși. E o mascaradă politică. Mă duc cu câinele în parc și-i văd.

E în Volvo de la transnațională, cu patru măști. Sau face jogging cu masca, de-abia mai respiră. Și cu boxa în ureche, se autoizolează de natură, de păsări. Ați auzit de dobitocul ăla care-și schimbă iubita că nu e vaccinată?! Suntem la staul, aici?!”, a spus maestrul.

”România e distrusă, dar o văd refăcută”

Actorul are o părere nu foarte bună despre țara în care trăiește.

”România peste 20 de ani? Distrusă! Dar mult mai încolo o văd fantastic de refăcută. Credința întotdeauna învinge. Am învățat să sărut o icoană de la un orb. Parcă o atrăgea în suflet. Am făcut o conferință pentru o fată oarbă din Reșița, m-a ajutat și Gigi (n.red Becali).

Au urcat-o pe scenă, 700 de inși. Ce vrei să vezi prima oară, a fost întrebată. A răspuns: ”Chipul Maicii Domnului!”. Nu voia un om, o culoare, ceva anume, ci chipul Maicii Domnului”, a mai zis Dan Puric.

”Acum, e rândul nostru să-i apărăm chipul lui Iisus Hristos”

”Creștinismul se va reface din molozul ăsta. Dragostea de om se va reface din impostura asta. Dumnezeu îngăduie atât de multe lucruri rele, minciuna, impostura, ca dedesupt se face sete de adevăr!

Adevărul este mult mai mare decât oamenii, chiar și în ciuda infanticidului promovat acum. Ce facem, ski nautic printre sexe?!

Iisus Hristos ne-a apărat în veșnicie, acum e rândul nostru să-i apărăm chipul în istorie!”, a concluzionat actorul.

Citește și

Toamna la Sălciua e de poveste