VIDEO Colindul anului 2020, o cântare emoționantă: ”Omul cel cu suflet bun”

Cu o săptămână înainte de Nașterea Domnului, de Crăciun, a fost lansat cel mai emoționant colind, în interpretarea de excepție a părintelui arhidiacon Mihail Bucă, protopsalt al Catedralei Patriarhale, alături de Grupul Psaltic ”Tronos” al Patriarhiei Române.

Într-un an în care Dumnezeu ne-a încercat din plin, într-un 2020 plin de durere, în care peste jumătate de milion de români au trecut prin pandemie suferind de noul coronavirus, iar 14.000 de conaționali au fost răpuși în urma infectării, conform cifrelor furnizate de autorități, ”Omul cel cu suflet bun” vine să aline sufletul și spiritul.

În anii precedenți Grupul Psaltic ”Tronos” condus de arhidiaconul Mihail Bucă susținea un concert de colinde de amploare în sala de la Palatul Patriarhiei sau chiar la Ateneul Român, dar în decembrie 2020, din cauza restricțiilor impuse de autorități, cei mai buni psalți ai Bisericii Ortodoxe Române și-au susținut reprezentația de excepție într-un mediu neconvențional.

Pe o scenă improvizată, în sufletul fiecărui credincios, din fața Catedralei Patriarhale și a Palatului Patriarhal. Concertul tradițional de colinde ”Răsăritul cel de Sus” a marcat ziua onomastică a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Stiripesurse.ro a prezentat în exclusivitate colindul anului 2020 compus de preotul Cristian Alexandru, membru al grupului psaltic Tronos, care, de-a lungul timpului, a creat și cântece patriotice.

Omul cel cu suflet bun,

Când e seara de Ajun,

Se închină bucuros

Pruncului Iisus Hristos.

Asta-i seara de Crăciun,

Omule cu suflet bun,

Anu’ să-ți fie mai bun,

Ca în seara de Crăciun.

Omul cu suflet curat

N-are somn, nu-i împăcat,

De nu-i dă din pâinea lui

În mâna săracului.

Asta-i seara de Crăciun,

Omule cu suflet bun,

Anu’ să-ți fie mai bun,

Ca în seara de Crăciun.

Omul bun când dă de greu

Îi ajută Dumnezeu.

Și de e și el sărac,

Dumnezeu îi bagă-n sac!

Asta-i seara de Crăciun,

Omule cu suflet bun,

Anu’ să-ți fie mai bun,

Ca în seara de Crăciun.

Cu o activitate de peste 23 de ani, Grupul Psaltic ”Tronos” al Catedralei Patriarhale este cel mai apreciat cor de muzică psaltică din România, fiind implicat în dezvoltarea și promovarea muzicii bizantine pe teritoriul țării noastre. ”Tronos” a fost înfiinţat în anul 1997 la iniţiativa părintelui arhidiacon Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale din Bucureşti.

Citește și

Nicuşor Dan o atenționează pe Clotilde Armand: ”Serviciul public trebuie oferit. Responsabilitatea primarului Sectorului 1”