VIDEO Akpala a impresionat la vremea lui. Cine l-a apreciat

Joseph Akpala, 34 de ani, este ultimul transfer al ”câinilor”. Un atacant la apusul carierei, care a semnat doar pe trei luni cu roș-albii, dar un fotbalist care a jucat în campionate puternice și a fost apreciat la vremea lui. După refuzurile lui Yazalde și Hugo Vieira, nigerianul cu cetățenie belgiană a acceptat să vină în Ștefan cel Mare.

Cartea de vizită a lui Akpala este remarcabilă. A reușit 90 de goluri și 29 de assist-uri a în prima ligă a Belgiei în 286 de meciuri pentru Charleroi, Brugges și Oostende. În 2008, a puntat de 18 ori și a ajuns golgeterul Jupiler League, fiind transferat de Brugges pentru 3 milioane de euro. Apoi, în august 2012, a ajuns în Bundesliga la Werder Bremen pentru 2,5 milioane de euro, după ce a refuzat West Ham United și Celtic. Acolo, a marcat un gol în 21 de meciuri. Era apreciat pentru viteza sa și capacitatea de a se demarca, fiind un număr 9 veritabil.

Akpala a bifat 7 prezențe pentru naționala Nigeriei. În tricoul “vulturilor”, Joseph a marcat un singur gol. În vara 2009, la St. Etienne, a marcat unicul gol al victoriei istorice cu Franța (1-0), într-un meci amical. După o fază superbă a lui Ikechukwu Uche, mingea a lovit bara lui Mandanda, iar actualul dinamovist a trebuit doar să împingă balonul în poarta goala din niciun metru. La francezi evoluau Benzema, Ribery, Anelka, Vieira, Evra, printre alții.

Rămâne de văzut ce mai poate, fizic arată bine. Iată câteva prestații ale noului dinamovist.

Citește și

Denise Rifai: “Am văzut un Mircea Badea timid și timorat”