Victor Rebengiuc: ”Revoluția a fost o mare păcăleală”

Actorul Victor Rebengiuc, 88 de ani, a avut un discurs dur cu privire la Revoluţia din 1989 pe care a catalogat-o drept ”o mare păcăleală”, motivând afirmația sa, prin faptul că nu au dispărut nici securiştii, nici comuniştii. Ba, mai mult, și-au consolidat averile personale.

”Revoluţia a fost un lucru încântător, pe care l-am iubit şi în care speram foarte mult. Pentru că îmi regretam viaţa trăită până atunci. Speram să trăiesc în libertate, în bunăstare, să începem să construim o ţară frumoasă, adevărată, nouă, cu oameni inteligenţi, cu lucruri minunate în ea. De fapt, m-am păcălit. A fost o mare păcăleală”, a declarat actorul în vârstă de 88 de ani, invitat la ediţia de duminică a emisiunii „Insider Politic” de la Prima TV.

După trei decenii de la acele evenimente, el a spus: ”Nu înţeleg ce-a putut să mă îndemne pe mine să cred va fi o mare răsturnare, că vor dispărea comuniştii şi securiştii”.

Nu îi lipseşte nimic din comunism, dar subliniază că Revoluţia a fost o păcăleală. ”Au continuat comuniştii să îşi facă politica lor bună de construire a unor averi personale mari, care pot concura cu oricare alte averi personale din toată lumea”, a completat el.

Citește și

CTP, despre congresul PNL: ”Orban, un combinagiu răscopt. Cîțu i-a dat lovitura”