--> -->

Victor Rebengiuc: ”Gata, nu mai am!”

Victor Rebengiuc a declarat vineri seară, într-un interviu pentru Digi24, că nu mai are așteptări de la viața politică românească.

Marele actor de 89 de ani, aflat în prag de retragere, a spus și cum crede că s-ar putea lupta eficient împotriva corupției.

Discurs răvășitor

”Gata, s-a terminat! Nu mai am nicio speranță. Nu mai am! I-am votat. Prima oară când am votat, am avut ce vota. Adică, am votat în deplină cunoștință de cauză.

Ce-am votat eu nu mai există. S-a dus! S-a împrăștiat, s-a ascuns, a plecat, s-a înălțat la ceruri”, a afirmat Victor Rebengiuc, fără să precizeze cu cine a votat la alegerile de după Revoluție.

Legendarul actor, care a anunțat recent că se retrage din viața artistică, după un ultim rol jucat vara aceasta, a precizat că de o vreme nu mai urmărește buletinele de știri: ”Nu mă mai interesează. De-asta nu mă mai uit la știri, nu mai știu, nu mai citesc nimic… Habar n-am care-s problemele”.

”Să vină să aplice aici”

Rebengiuc a vorbit și despre corupția din România. ”Să se facă într-adevăr democrație în această țară, să fie un mare interes în lupta împotriva corupției, pentru că există o corupție endemică aici.

E greu de luptat împotriva ei, dar trebuie luptat. Copiii ăștia care sunt tineri și care au forță, care învață în țări străine ce-i aia democrație, să vină să o aplice aici”, a afirmat actorul.

El crede că schimbarea României după Revoluție nu s-a datorat politicii: ”S-a schimbat din inițiative private.

Au apărut făbricuțe, industrii, există activitate economică. Sunt oameni care muncesc, care se luptă cu legile care sunt, legi care îi oprimează, care nu le dau voie să se dezvolte. Îi îngroapă cu controale, cu impozite peste impozite”.

”Ceaușescu ar face aplopexie”

În final, Rebengiuc l-a adus în discuție și pe dictatorul Nicolae Ceaușescu, îndepărtat de la putere în decembrie 1989 și ucis la Târgoviște.

”Da, România s-a schimbat. Ceaușescu, dacă ar învia acum și ar vedea cum arată România, ar face apoplexie pe loc”, a zis renumitul actor.

Victor Rebengiuc a anunțat recent că ultimul său rol, după o carieră de 65 de ani, este cel din piesa ”Tatăl”, care a avut avanpremiera pe 11 iunie, la Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra din București.

Citește și

Viorica Dăncilă despre prezidențiale: ”Nu m-aș teme de Kovesi”