Victor Ponta: ”Nu i-a obligat nimeni să ia atâtea, dar au zis să se pună bine cu Ursula, cu producătorii”

Președintele ProRomânia, Victor Ponta, a vorbit, sâmbătă seara, la România TV, despre ”dosarul vaccinurilor” de un miliard de euro, în care DNA îi anchetează pe fostul premier Florin Cîțu și foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

”În spatele pandemiei s-au făcut multe abuzuri”

„E o bombă politică și socială. Eu cred că a existat pandemie. În spatele pandemiei s-au făcut multe abuzuri.

A fost momentul în care România n-a mai ținut cont de nimic, a aruncat cu bani. Bulgărele de zăpadă s-a dus la vale, de la 50 de miliarde la 150 de miliarde.

Eu cred că nu i-a obligat nimeni să ia atâtea vaccinuri, dar au zis să se pună bine cu Ursula (n.red Ursula von der Leyen), cu producătorii. Bravă lui Nazare că a făcut treaba asta.

”Dacă erau Ciolacu și Rafila, erau la protest în piață”

Întâmplător, pe domnul Cîțu nu-l simpatizez deloc. Domnul Voiculescu a venit din Austria să distrugă somitățile medicinei românești, le-a făcut dosare.

Dacă în locul lor erau Ciolacu și Rafila, ce ziceau? Erau la protest în piață”, a spus Victor Ponta.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul unei cauze în vederea sesizării preşedintelui României şi Senatului pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de trei persoane cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu privind achiziţionarea vaccinurilor anti-COVID.

Citește și

Incredibil: cum a fugit Cătălin Chereheș din țară! Ce act a folosit. Polițist anchetat, avea ”21 de ani de experiență”!