--> -->

Victor Ponta, nou consilier al premierului Ciolacu: „Nu trebuie să fiu eu căpitan”

Fostul premier Victor Ponta a transmis sâmbătă, 19 august, că este „back in business” și că a decis să accepte să devină consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu susținând că are atuurile necesare să contribuie la bunul mers al României.

„Dacă nu reușesc, măcar nu o să regret că am încercat”, a afirmat el.

”Dacă și haterii mei spun că am fost cel mai bun premier pentru zona economică”

„Dacă am ocazia să fac ceva concret, nu mă mulțumesc să stau pe margine bosumflat și să critic tot. Dacă pot să fiu într-o echipă în care sunt apreciat, nu trebuie să fiu eu Căpitan – știu să joc și în atac, și în apărare.

Dacă și haterii mei spun că am fost cel mai bun premier pentru zona economică, de ce să nu aplic ce am învățat atunci și, în plus, ce am văzut în ultimii ani, în zona privată (unde ar trebui să lucreze măcar puțin toți cei care conduc mari instituții publice)”, a scris Ponta pe Facebook.

Detalii despre noua funcție: muncă pro bono

Și a continuat: „Dacă reușesc să sprijin proiecte prin care mulți bani vin in România (să mai compenseze banii mulți care pleacă), câștigăm toți și sunt mulțumit.

Dacă îmi folosesc relațiile internaționale ca să știe vecinii și partenerii noștri că România are din nou, după 8 ani, un prim ministru (nu doar un președinte absent ), cred că fac ceva bun”.

El a mai afirmat că știe să explice „cu subiect și predicat” ceea ce gândește, lucru care „îi supără pe gângavii și analfabeții care transpiră când văd un ziarist sau un alegător”. Victor Ponta a fost numit consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu în domeniul relațiilor economice internaționale.

Decizia a fost publicată vineri, 18 august, în Monitorul Oficial.

Liderul partidului PRO România nu va fi plătit pentru această funcție. Ponta a fost premier în perioada mai 2012-noiembrie 2015. El a demisionat în urma incendiului de la clubul bucureștean Colectiv.

Citește și

Stațiunea din România care a renăscut și strălucește: este căutată iar de către străini