Wave Resort

Victor Ponta a răbufnit: ”Cei ce au ieșit în stradă se simt rușinați că au fost păcăliți”. Mesaj pentru actualul premier

Victor Ponta, fostul premier al României, a criticat situația actuală a țării și a acuzat faptul că, în premieră după 9 ani, nu au mai crescut salariile, pensiile și alocațiile. El s-a raportat la perioada când era el însuși prim ministru, Ponta fiind silit să renunțe la funcție după drama de la Colectiv, în toamna 2015.

”E mai rău ca acum șase ani. Atunci mulți medici din țară au salvat oameni. Evident că rămânem în minte cu cei care și-au pierdut viața. Dar acum e mult mai rău. Nici măcar nu-i lasă acasă, îi duc în străinătate unde au aceeași soartă.

Probabil că cei care au ieșit atunci în stradă au ieșit cu intenții bune. Acum, probabil, că se simt rușinați că au fost folosiți, că cineva și-a bătut joc de ei și acum nu se dă doi bani pe ei. Am avut atâtea tragedii, la Piatra Neamț, la Petromidia. Acum nu mai protestează nimeni pentru că cei de atunci și-au dat seama că au fost păcăliți. E foarte rău, e mai rău ca atunci”, a spus Victor Ponta la România Tv.

Victor Ponta susține că, în loc să se ocupe de problemele cu adevărat importante ale românilor, premierul României, Florin Cîțu, e mai preocupat de lupta contra lui Ludovic Orban la alegerile interne din PNL.

”Rezultatul final al acestei manipulări este că vom suferi cu toții, cu foarte multe datorii și mai săraci decât atunci. Și ministrul, care ar trebui să ne umple de bani, a venit tot pe fondul acelor proteste. N-ar putea să facă, totuși, și el ceva? Între timp, e primul an, după 2012, când nu cresc deloc salariile, pensiile, alocațiile, în schimb cresc datoriile și prețurile.

Când vor începe să vină facturile la curent și gaze… vom suferi cu toții. Cineva va plăti, dar nu știu cine că nu ne putem ține copiii în țară să plătească datoriile. Cîțu e foarte ocupat să-l bată pe Orban. Să-l bată odată și să se ocupe de guvernare. Trebuie să guverneze, nu doar să-l bată pe Orban”, a mai spus Ponta.

Citește și

Ministrul Ioana Mihăilă, avertisment înfricoșător: ”Ne pregătim de valul 4. Acesta va fi al nevaccinaților”