--> -->

Victor Pițurcă a părăsit arestul preventiv: ”N-am nicio treabă”

Victor Pițurcă, 66 de ani, a părăsit arestul poliției și ar urma să fie cercetat sub control judiciar în cazul măștilor nenconforme achiziționate de spitalele MApN. În această dimineață, fostul selecționer a fost adus încătușat la sediul DNA.

Ce se va întâmpla cu fostul selecționer

Procurorii l-a confruntat cu fiul lui, Alexandru Pițurcă, timp de aproximativ o oră, apoi au decis, cel puțin pentru moment, să nu mai ceară instanței arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Fostul selecționer Victor Pițurcă e acuzat de cumpărare de influență în dosarul măștilor neconforme achiziționate de spitale MApN

Prin acest contract, o firmă a fiului său, Alexandru Pițurcă, a încasat 2,2 milioane de euro. Juniorul a fost audiat și el, astăzi, la sediul DNA și ar fi fost pus sub urmărire penală

Dacă va fi găsit vinovat, Victor Pițurcă poate fi condamnat la închisoare de la 2 la 7 ani!

Adus în cătușe

Deși era așteptat la ora 09:00 la Tribunalul București, Victor Pițurcă a fost adus la 09:15 la sediul DNA, încătușat. Acolo, cu o oră înainte fusese adus fiul său, Alexandru, iar procurorii au vrut să-i confrunte pe cei doi.

După o oră de audieri, fostul selecționer a plecat din sediul DNA, spre Arestul Central al Poliției Capitalei. La ora 10:25, după expirarea mandatului de reținere de 24 de ore, Pițurcă a părăsit arestul.

”Nu am nicio treabă cu această afacere!”, a declarat fostul selecționer la plecarea din arestul poliției.

Procurorii DNA nu au mai cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile, dar nu e exclus să o facă în următoarele ore. În acest moment, informațiile indică faptul că mai degrabă Pițurcă va fi cercetat sub control judiciar.

Care sunt opțiunile

Surse judiciare au precizat pentru GSP că, în acest moment, există două variante în ceea ce privește situația lui Pițurcă:

– arestarea acestuia pentru 30 de zile;
– în cazul în care ar fi recunoscut mita de 50.000 de lei, Pițurcă nu ar mai risca să fie arestat, urmând să fie judecat în stare de libertate

Astfel, Pițurcă va avea o serie de obligații, printre care să se prezinte în fața autorităților de fiecare când este chemat, să anunțe dacă își schimbă domiciliul și să nu părăsească țara. Fostul mare atacant al României nu are voie să meargă pe stadioane pe perioada cât e sub control judiciar.

Alexandru Pițurcă, pus sub urmărire penală de DNA

Chemat în această dimineață la sediul DNA, Alexandru Pițurcă a fost pus sub urmărire penală de DNA.

Fiul lui Victor Pițurcă era administratorul firmei care a încheiat contractul cu MApN, în valoare de 2,2 milioane de euro.

Citește și

Florin Călinescu se reinventează: „Libertatea mea de acum începe”