--> -->

Victor Ciutacu, despre ”meciul” dintre Patriarhie și ÎPS Teodosie: ”Nu s-a băgat la blat, a scos tot de pe linia porții”

Un meci încins, ca la fotbal, între conducerea Bisericii Ortodoxe Române și ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, mai ales după ce ultimului i s-a refuzat vansarea în ierarhia internă și transformarea în mitropolit. De asemenea, lui ÎPS Teodosie i se aduc acuzații grave (detalii aici).

Jurnalistul Victor Ciutacu susține că ÎPS Teodosie ”nu s-a băgat la blat și a scos tot de pe linia porții”, acesta fiind și motivul pentru care Teodosie este criticat.

”Știți ce pățesc, într-o echipă de blatiști, jucătorii de fotbal care refuză să vândă meciul? Sunt excluși și arătați cu degetul de specialiștii în trânteli, în frunte cu președintele clubului și antrenorul.

Departe de a fi el însuși vreun sfânt, ÎPS Teodosie chiar asta pățește zilele astea. Din varii motive, inclusiv ăla că-i surâde ideea de a deveni căpitanul echipei, nu s-a băgat la blat și a scos tot de pe linia porții”, a spus Victor Ciutacu pe pagina sa de Facebook.

ÎPS Teodosie este acuzat de Patriarhia Română că își dorește transformarea Arhiepiscopiei Tomisului în mitropolie dintr-o ”ambiție personală”, dar și că a permis doctorate plagiate la universitatea la care predă sau că Arhiepiscopia Tomisului nu își plătește către Patriarhie datoriile vechi. În plus, se arată că Arhiepiscopia Tomisului creează frecvent notă discordantă, sfidând recomandările și dispozițiile Patriarhiei Române.

Citește și

Surprizele lui Rădoi pentru amicalele cu Georgia și Anglia