--> -->

Vialli putea fi antrenorul lui Dinamo! Amintiri din alte vremuri

Gianluca Vialli a încetat din viață în urma unei lungi suferințe cauzată de cancer pancreatic. Vestea a îndurerat lumea fotbalului la începutul anului.

Fostul mare atacant italian care a scris istorie pentru Sampdoria, Juventus și Chelsea a fost foarte aproape să ajungă la Dinamo!

Propunerea lui Giovanni

În perioada în care Giovanni Becali era președinte la Dinamo, Gianluca Vialli a fost aproape să o antreneze pe Dinamo. Mai exact în iarna sezonului 2005-2006, după demiterea lui Ioan Andone.

Pe lista înlocuitorilor ”Fălcosului” s-au mai aflat alături de Gianluca Vialli și alte nume mari: Ruud Krool, Jose Ramon Alesanco sau Esteban Vigo.

Italianul avea însă un contract de peste un milion de euro cu Sky Sports Italia și nu putea renunța la înțelegere în orice condiții. Ultima echipă antrenată de Vialli a fost Watford în 2001.

În cele din urmă, Esteban Vigo, fostul mijlocaș al lui Malaga și Barcelona, a semnat cu Dinamo, însă avea să antrenze în ”Groapă” doar două luni. A prins doar perioada precompetițională, niciun meci oficial!

Gianluca Vialli a evoluat și ca jucător împotriva lui Dinamo

Gianluca Vialli a jucat împotriva lui Dinamo în cupele europene în 1989. Atacantul italian a marcat atunci un gol de poveste în partida din sferturile Cupei Cupelor.

Echipa antrenată de Mircea Lucescu era eliminată după 0-0 și 1-1 la București, cu Stelea, Rednic, Klein, Sabău, Lupu, Mateuț, Cămătaru sau Răducioiu în teren. Vialli a trimis-o în semifinale pe Sampdoria, după ce a reușit golul calificării în minutul 90. Claudiu Vaișcovici deschise scorul din penalty pentru „alb-roșii”. Sampdoria avea chiar să câștige trofeul în acel sezon.

Sampdoria avea atunci o echipă de excepție cu Vujadin Boskov pe bancă și pe teren în frunte cu Gianluca Vialli, Pagliuca, Vierchowod, Carboni, Victor Munoz sau Antonio Cerezo.

Citește și

Clotilde Armand, atac la PNL și Nicolae Ciucă: ”Un partid condus de un plagiator îi dă teme unui olimpic”