Vești despre redeschiderea restaurantelor: „Nu este îmbucurător”

Ministrul Economiei a vorbit despre redeschiderea restaurantelor, despre care se discută de câteva săptămâni. Patronii se așteaptă ca la 1 iulie să primească acceptul de a-și reporni afacerile, după 3 luni și jumătate de pauză din cauza Covid-19. Dar veștile nu sunt bune.

„1 iulie este o dată la care ne uităm, dar este o dată la care n-am ajuns încă acolo şi trebuie să treacă şi de această evaluare din această săptămână. Nu este îmbucurător ce s-a întâmplat săptămâna trecută, cazurile s-au înmulţit, au trecut de 300. Astăzi a fost o primă zi în care au scăzut, sunt sub 300. Aşteptăm evaluarea de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, de la Ministerul Sănătăţii şi vom lua o decizie în funcţie de evaluare.

Suntem îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă şi nu vrem să avem un val doi mai devreme decât sfârşitul anului, dacă va fi acest val doi. Adică nu vrem să avem un val doi auto creat de către noi, prin faptul că nu respectăm regulile. Fac un apel la români să respecte regulile, pentru că respectând regulile automat relaxarea va continua şi vom avea şi restaurante deschise, şi spectacole, şi cinematografe.

Dacă se menţin lucrurile astea, nu cred că vom avea verde de la Ministerul Sănătăţii pentru a avea o nouă relaxare a măsurilor, ci vom mai aştepta, probabil două săptămâni, să vedem ce se întâmplă”, a declarat Virgil Popescu la Digi24.

Citește și

Persoane controversate prezente la petrecerea organizată de Rareș Bogdan