Vești despre alocațiile copiilor. Vezi cu cât se majorează

Ministerul Finanțelor a terminat de făcut analiza legată de procentul cu care se vor mări alocațiile pentru copii. Deși a fost aprobată legea prin care alocațiile trebuie dublate, Florin Cîțu a anunțat o creștere mult mai mică.

“Premierul va anunţa cu cât vor creşte alocaţiile. Creşterea e mai mare decât am propus să crească la pensii. În jurul acestei cifre de 15%, da. Dar vom face de la 1 ianuarie o altă creştere, nu ne oprim aici. Ştim că sunt probleme, dar contextul este unul dificil”, a declarat Cîțu la Realitatea Plus.

Ministrul de Finanțe a atacat PSD pentru toate disputele din jurul măririi alocațiilor. “La dublarea alocaţiilor a fost mereu o problemă. E o lege populistă facută de PSD ca să arunce în aer Guvernul. E o lege făcută fără finanţare, din punctul meu de vedere e neconstituţională. Noi vom creşte alocaţiile de la 1 august, e în avizare deja proiectul de lege, în următoarea şedinţă de Guvern va fi avizat. Şi în creşterea pensiilor şi în cea a alocaţiilor trebuie luat în considerare că am cheltuit cel mai mare procent pe investiţii din ultimii ani”, a completat Cîțu.

Și pensiile vor fi majorate în acest an, dar nu cu 40%, cum prevede un alt proiect de lege. “Pentru pensii, vom anunţa la rectificarea bugetară, care va avea loc la jumătatea lunii august. Eu susţin 10 la sută, e ceea ce susţin acum în context economic”, a spus Florin Cîțu.