Vești bune de la Iohannis: „Se redeschid”

Președintele Klaus Iohannis a venit azi cu o veste bună. Încurajat de scăderea numărului de cazuri de Covid-19, șeful Statului a declarat că se vor redeschide piețele.

„În ultimele săptămâni numărul de persoane nou infectate zilnic a scăzut semnificativ. E adevărat ca s-a testat un pic mai puțin de sărbători, dar scăderea e clară. Scăderea numărului de cazuri noi de se poate constata peste tot în Europa. Nu numai noi am luat măsurile juste, corecte. Scăderea e o realitate în Europa, din fericire și noi suntem pe tendința de scădere. Am discutat cu experții și specialiștii și am decis ca de la sfârșitul acestei săptămâni să fie redeschide piețele”, a spus Iohannis.

Decizia închiderii piețelor care funcționau în spațiu închis a fost luată la începutul lunii noiembrie. Atunci, Iohannis și Orban veneau cu argumentul că specialiștii considerau piețele focare de infecție. În multe orașe din țară, piețele au funcționat, deoarece s-a luat decizia îndepărtării pereților modulari, astfel că spațiul folosit de vânzători a putut fi ventilat. În multe alte orașe, țăranii și distribuitorii s-au mutat la mesele aflate în aer liber, plângându-se de condițiile meteo grele.

Citește și

Cornel Dinu, suspect de coronavirus: ”Ăsta mi-e destinul”