--> -->

Veste uriașă la Dinamo: ”Intenția există”

Administratorul special Iuliu Mureșan a făcut un anunț uriaș în această seară, într-o intervenție la DigiSport. Dinamo vrea să construiască noua bază sportivă modernă la Adunații Copăceni, pe un teren de peste nouă hectare.

Mureșan a mai dezvăluit că noua bază sportivă va găzdui și Academia de Copii și Juniori.

De la Săftica la Adunații Copăceni

”Da, există, avem un proiect și trebuie să găsim susținerea necesară. Am găsit un teren în Adunații Copăceni pe care putem face acest lucru. E destul de mare. Ajunge pentru o bază. Peste 9 hectare. Săftica nu ajunge, nu este loc de două terenuri la Săftica. E un sintetic pe care nu poți juca partide oficiale.

Proiectul e amplu și ar fi o bază foarte frumoasă. Nici măcar în Săftica nu găsești un asemenea teren. Mai e mult, dar intenția există, s-au făcut demersuri. Dacă nu voi mai fi eu, cei ce sunt la club se vor ocupa.

La Săftica nu este loc. În față sunt clădiri, e un teren sintetic, mai e un teren mare, dar care nu formează două terenuri de fotbal. Este și un litigiu cu Negoiță. Prima parte a terenului este a unei rude de-ale domnului Negoiță. Cealaltă parte este a lui Dinamo. Este o bază bună și la Săftica. S-a făcut o renovare în vară și sunt condiții mai civilizate.

La Adunații Copăceni, proiectul va fi și pentru copii și juniori. Se găsesc soluții. Nu pot să fac o estimare, dar va costa niște milioane de euro.

Sunt discuții cu persoane foarte serioase, care pot face acest lucru și cred că Dinamo va ieși din insolvență mai repede. Trebuie plătită masa credală și să ne asigurăm că cel care vine poate să țină clubul în condiții civilizate și în viitor”, a declarat Iuliu Mureșan la Digi Sport Special.

”Mi-ar plăcea să fiu președinte la Dinamo când se va inaugura stadionul”

Administratorul special al lui Dinamo a vorbit și despre noul stadion din Ștefan cel Mare. Mureșan a anunțat că a fost deja depus proiectul, iar noul stadion va fi construit după ce actuala arenă va fi demolată.

”Lucrurile trebuie demarate, nu pot fi făcute într-un an, doi. Va dura demolarea vreo șapte luni și apoi va mai dura vreo 2 ani și un pic. Se face și stadionul. A fost depusă documentația și amplasamentul.

Sigur se face. Se demolează stadionul actual, iar cel nou va fi pe exact aceeași poziție. Va fi fără pistă și se va câștiga la locurile din tribune. Vor fi 24 de mii de locuri, nu știm sigur.

Mi-aș dori să fiu președinte la Dinamo când se inaugurează stadionul. Mai mult ca sigur nu voi fi eu, dar mi-ar plăcea”, a mai spus Mureșan.

Citește și

Dinamo susține omul FCSB: ”Are calități”