--> -->

Veste proastă pentru Simona

Simona Halep a dat totul pentru România și repercursiunile le simte doar ea. A fost nevoită să se retragă de la Stuttgart din cauza unor dureri la șold și de luni va pierde și locul 2 WTA. Românca a fost devansată de Petra Kvitova (29 de ani), care a urcat de pe locul 3 pe 2.

Petra Kvitova a învins-o, azi, după un meci echilibrat, pe letona Anastasija Sevastova (13 WTA, 29 de ani), scor 6-2, 2-6, 6-3. Astfel, cehoaica a acumulat 5.730 de puncte, având cu 48 mai multe decât Simona Halep, care are 5.682 de puncte. Simona a pierdut deocamdată contactul și cu Naomi Osaka. Dacă la începutul competiției din Germania avea de recuperat 185 de puncte față de lider, în acest moment diferența este de 384 de puncte și încă se mai poate mări.

Naomi Osaka va juca în sferturile de finală la Stuttgart împotriva croatei Donna Vekic (22 de ani, 25 WTA).

Dar pentru Simona începe perioada turneelor pe zgură de la Madrid, Roma și Roland Garros. Ea poate reinta din nou în calculele pentru locul secund sau primul loc în cazul unor evoluții fără cusur la următoarele turnee, unele unde are de apărat puncte importante.

Citește și:

MEMORABIL Cum i-a dat lecții Gică Hagi lui Gigi Becali