Versuri frumoase scrise de Sofia Vicoveanca: ”Aș da noroc la fiecare”. Acaparată de Facebook

Sofia Vicoveanca este una dintre marile doamne ale muzicii populare românești. Pe lângă cariera ei prodigioasă, cea supranumită ”Privighetoarea Bucovinei” a cochetat și cu poezia, scrie și are 4 volume de versuri. Femeia de 79 de ani i-a făcut plăcerea lui Denise Rifai în cadrul emisiunii ”40 de întrebări”, de la Kanal D, și-a recitat câteva versuri proprii.

”De-aș putea în asta lume, aș da noroc la fiecare,
Și celui străin, pe cărare, din inimă, la toți, pe bune,
În nenoroc aș pune mila, celui flămând să-i dai pâine,
Căci nu știi ce-o să ajungi mâine,
Iar din adânc aruncă sila.

Eu aș mai spune: ”Ce rușine!”
Degeaba numele ți-l strigi,
Prin bunul simț mai mult câștigi,
Nu poți lua ce-i dat altuia.
Să te smerești, în drumul tău oricât de sus te vei urca,
Mereu ai grijă, nu uita!
Căci sus, deasupra-i Dumnezeu!”.

”Privighetoarea Bucovinei”, cum este supranumită, este racordată la realitatea contemporană. ”Boala” ei este să posteze pe rețelele de socializare, o urare, un gând bun, un cântec. ”Sunt măritată cu Facebook-ul! Așa mi-am zis mai nou. Îmi spun mulți că fac parte din familia lor. Postez și despre necuvântătoare. Un căluț mi-a umplut sufletul de bucurie. Parcă animalele au ajuns să ne fie mai prietene. De ce ne-am înrăit atât?! De ce noi, când suntem în necaz, ne judecăm unii pe alții și nu ne ajutăm?!”, a reacționat iubita cântăreață.

Nu și-a făcut niciodată operații estetice, s-a machiat rar. ”Eu mă simt bine în pielea mea, dar nu mă uit în buletin, că mi-e că-mi stric ziua. Mă plac așa cum sunt, mă simt bine în pielea mea. Plecam în turnee pe vremuri și încercam blănuri, în Polonia, de exemplu. N-aveam bani să-mi cumpăr, nu aveam telefon cu cameră să-mi fac poze. Mă înveleam la oglindă, iar pe unele doamne de acolo le convingeam să-și cumpere, eram ca un manechin”, a glumit Sofia Vicoveanca.

Citește și

VIDEO Paula Seling: ”Îmi spun rugăciunea inimii când mintea mi-o ia razna”