Vedeți când vin tabletele pentru elevi. Cel mai probabil scenariu

Pandemia de Covid-19 dă toate calculele peste cap. Ministerul Educației nu are încă nicio siguranță că anul școlar 2020-2021 va începe cu elevii în bănci. De altfel, sunt 3 scenarii propuse și sunt toate șansele ca varianta hibrid, cu ore online și în școală, să definească debutul anului școlar.

Elevii din țara noastră vor primi tablete, pentru a experimenta, din nou, școala online. Ministrul Monica Anisie a anunțat ce se întâmplă cu aceste device-uri, 250.000 la număr. “Există timpul suficient, avem achiziția declanșată. Nu pot eu să mă pronunț asupra prevederilor care sunt într-o anumită instituție, la modalitatea în care se desfășoară o achiziție publică. Știți foarte bine că sunt niște termene care trebuie respectate, termenele legale nu se discută. Deci până la 10 septembrie există un termen. Școala va începe în 14 septembrie. Suntem în termen și așteptăm să se realizeze această achiziție de către Oficiul Național de Achiziții Centralizate, este o instituție care se ocupă de acest lucru”, a declarat Anisie la RFI.

În primăvară, când s-au întrerupt cursurile, au fost nenumărate cazuri de elevi care nu au participat la orele online, din mai multe motive: fie nu au avut tabletă, fie nu a existat internet în unele zone.

“Am avut o situație dificilă, prin care am trecut cu toții și cred că trebuie să înțelegem că nicăieri în lumea aceasta nu s-a putut face mai mult decât s-a făcut până la momentul acesta. A fost o situație neprevăzută, am fost surprinși de ceea ce s-a întâmplat, nimeni nu se gândea că o să dureze atât de mult, uitați-vă ce se întâmplă și astăzi. Prin urmare, cred că am încheiat cu bine anul școlar, am dat examenele naționale în condiții foarte bune, aș spune că s-au organizat și desfășurat aceste examene naționale mai bine decât în anii trecuți, elevii au încheiat în felul acesta cu bine, studenții la fel și acum ne aflăm la momentul susținerii examenelor pentru profesori”, a completat Anisie.

No Comments Yet

Comments are closed