--> -->

Vedetele ”câinilor” pun condiții. Salariile sunt mult peste ce poate clubul, care e soluția salvatoare

Dinamo reîncepe marți antrenamentele în vederea pregătirii noului sezon, iar conducerea DDB a demarat deja negocierile cu jucătorii lui Dusan Uhrin pentru noi reduceri salariale. Doar că se prefigurează mari probleme la orizont.

Fotbaliștii nu mai acceptă să piardă niciun euro și astfel păstrează costurile la un nivel imens pentru un club care luptă să supraviețuiască. Acest detaliu va duce la o singură variantă pentru gruparea roș-albă, care va fi obligată să-i cedeze pe cei în cauză.

Planul pe care-l anunțase directorul sportiv Marius Nicolae, cu reducerea cheltuielilor la minimum, e imposibil de aplicat în realitate. Managerul sportiv vorbise despre un plafon salarial cu maximum 5.000 de euro lunar pentru un titular.

Reprezentanții asociației DDB au discutat cu jucătorii în zilele acestea și le-au propus noi scăderi salariale. Nimeni nu mai e de acord să renunțe la vreun ban!

Fabbrini avea, în stagiunea trecută, un salariu de 17.000 de euro lunar. A acceptat o reducere, pentru prima jumătate a acestui an, până la 10.000 de euro pe lună.

”Discountul” a expirat și italianul va fi plătit de acum înainte cu 18.000 de euro lunar. Contractul lui cu Dinamo prevedea majorarea salariului cu o mie de euro față de remunerația trecută. Salariul e unul imens față de nivelul economic din tot campionatul, nu doar dacă-l raportăm la situația disperată în care se găsesc ”câinii”.

Fabbrini a căpătat venitul acesta după negocieri și îl are asigurat, conform contractului, pentru încă 12 luni de-acum înainte. Clubul e obligat să-l plătească, altfel ar risca să fie depunctat dacă italianul ar depune un memoriu la FIFA.

Diego nu e singurul căruia conducerea spera să-i scadă salariul. Paul Anton, cu 11.000 de euro lunar, nu mai acceptă nici el vreo reducere. El a fost deja de acord cu o scădere, de la 35.000 de euro, cât îi promiseseră Cortacero și oamenii lui atunci când l-au convins să refuze o propunere de la CFR Cluj ca să se întoarcă în Ștefan cel Mare.

De salariul lui Anton, roș-albii ar putea să scape dacă vor reuși să vândă jucătorul. Paul e printre mijlocașii cel mai bine cotați din tot campionatul, deci ar fi posibil să atragă o ofertă convenabilă.

35 de meciuri a jucat Fabbrini în acest sezon din Liga 1 și a marcat un singur gol. Anton a evoluat în 30 de partide și a înscris de 5 ori.

Citește și

Noi detalii în cazul decesului Maicii Siluana Vlad. Unde va fi înmormântată