--> -->

Variantă pentru Burcă pentru primul 11: „Atunci voi fi în cea mai bună formă”

Christian Ilic (27 de ani), unul dintre ultimii sosiți la Dinamo, a fost rezervă neutilizată la meciul cu U Cluj (1-1), este așteptat ca în maximum două săptămâni să fie la capacitate maximă. Mai mult, ar putea bifa primele minute în alb și roșu lunea viitoare, cu FC Botoșani.

Jucătorul născut în Austria, cu cetățenie croată, nu e la prima experiență în România. El a fost prezentat la Sepsi în 2019, dar mutarea a fost una dezastruoasă pentru el: „A fost o nebunie! Am semnat cu Sepsi şi mi-au zis apoi că nu au nevoie de mine şi de alţi 6 jucători. Asta mi-a arătat ce inseamnă lumea fotbalului.

Mi-a fost greu să mai am încredere în oameni după această experienţă. M-am antrenat timp de două săptămâni cu Sepsi, apoi mi-au zis că nu mă vor”, spunea Ilic în 2020.

Christian Ilic: „Dinamo e un club mare și toți știu ce istorie are”

Acum, jucătorul e optimist în ceea ce privește evoluțiile sale la Dinamo.

„Clubul mi-a contactat agentul prin directorul sportiv, așa a început și apoi s-a rezolvat transferul. Nu m-am gândit la experiența negativă de la Sepsi când am acceptat să vin la Dinamo. Ce a fost a fost. N-a fost ok acolo, dar acum sunt aici, sunt fericit, începe o altă poveste.

Dinamo e un club mare și toți știu ce istorie are, ce suporteri, ce trofee, știam asta dinainte să vin. Am fost la meci luni, publicul e extraordinar, e bine să joci fotbal aici! Ei sunt al 12-lea jucător al nostru, ne împing de la spate, vom da totul să-i facem fericiți”, a declarat Ilic pentru Radio Dinamo.

Ilic, noul mijlocaș al lui Dinamo: „Îmi place mai mult jocul tehnic, cu mingea”

Ilic spune că abia spre partea a doua a lunii va fi la potențial maxim: „Mă simt bine, antrenamentele sunt intense, e greu, dar sub obișnuit. Încerc să ajung la sută la sută cât mai repede. Probabil în 2-3 săptămâni voi fi în cea mai bună formă.

Eu n-am o problemă să joc număr 6, 8, 10, pe diferite posturi, la mijloc se schimbă oricum, pot evolua oriunde. Îmi place mai mult jocul mai tehnic, cu mingea, dar nu am o problemă nici cu jocul mai fizic”.

Citește și

Valabilitatea poliţelor Euroins ar putea fi prelungită! Care sunt ultimele detalii din piață