Vali Lazăr a ajuns la Liga 3

Cu destul de mulți bani după ce a fost câțiva ani în lumea arabă, Vali Lazăr, 32 de ani, și-a permit luxul de a semna în această iarnă cu ”Milanul din Banat”.

Mai exact, cu liderul Seriei 7 din Liga 3, CSM Școlar Reșița, formație prezidată de bunul său prieten, Cristi Bobar, cu care este în relații foarte bune încă de pe vremea când acesta din urmă era directorul sportiv al ”câinilor roșii” de la Dinamo.

Formația din Banat și-a încropit o echipă cu jucători cu experiență în fotbalul românesc, astfel că nu trebuie să mire galopul din eșalonul al 3-lea, 14 victorii și o remiză în 15 meciuri.

Dinamo nu l-a vrut

La echipa reșițeană, antrenată de Dan Alexa, mai sunt Ștefan Bărboianu, Ionuț Cioinac, Călin Cristea, Marian Drăghiceanu și Mediop Ndiaye, în afara lui Vali Lazăr, sosit după o experiență la Concordia Chiajna.

”Lăzărică” a fost propus la începutul lui 2022 celor din staff-ul tehnic al roș-albilor, doar că Flavius Stoican nu a fost impresionat de transfer. Considerând că are multiple soluții pe posturile pe care poate evolua fostul căpitan al ”câinilor”.

După câteva experiențe în Qatar și Turcia, Valentin Lazăr s-a întors în România, la Chiajna, unde nu a rezistat decât jumătate de sezon. Acum, atacă promovarea în Liga 2 cu ”Milanul din Banat”, așa cum este supranumită gruparea din Reșița.

Gol la debut, cu Astana!

În stagiul de pregătire din Antalya, Valentin Lazăr a marcat la debutul său pentru reșițeni. Acesta a înscris singurul gol al bănățenilor în remiza cu Astana (1-1), vicecampioana Kazahstanului.

Oo formație obișnuită cu grupele competițiilor europene în ultimii ani, al cărui buget este de 40 de milioane de dolari.

Jucătorii lui Alexa au condus cu 1-0 după golul lui Lazăr, care a driblat 3-4 adversari, fiind egalați în minutul 70.

Alexa: ”Viteza lor de Liga 1”

”Am întâlnit una dintre cele mai bune echipe care se pregătesc în Antalya. Astana ne-a pus sub presiune, a avut posesie și are în componență jucători de mare calitate. Viteza lor de joc a fost de nivelul Ligii 1 și am suferit destul de mult la acest meci, dar am avut o organizare foarte bună.

Pe lângă golul marcat de noi, la scorul de 1-0 am avut o bară și încă două situații de 1 contra 1 cu portarul. Am întâlnit un adversar care are un buget de 30-40 de milioane de euro și care a introdus în primul 11 mulți jucători care sunt titulari în partidele oficiale.

Cei de la Astana au vrut un adversar de liga a treia pentru a câștiga ușor, pentru că avea nevoie de un joc pentru a se descătușa.

Noi nu am permis acest lucru și sunt bucuros pentru jucătorii mei pentru că au arătat sacrificiu, și-au depășit limitele și în multe momente și-au arătat calitatea fotbalistică”, a declarat antrenorul Dan Alexa, potrivit caon.ro.

Citește și

Robert Niță după Survivor: ”Foame”