Valeriu Iftime, anunț extrem: „Dacă nici pe Dinamo nu batem… Gata, tragem obloanele!”

FC Botoșani – Dinamo este luni, ora 20:00, cele două echipe fiind înghețate pe ultimele poziții ale clasamentului, retrogradabile, despărțite de doar un punct.

Ambele sunt departe de primul loc care duce la un eventual baraj, Dinamo la 11 puncte, Botoșani la 12 puncte de FCU Craiova.

Cifre horror

Așa cum „câinii” speră într-o remontada în nordul Moldovei, după 13 etape consecutive fără victorie în Liga 1, așa și botoșănenii visează că vor reuși să bată Dinamo și să aibă un declic. Echipa lui Valeriu Iftime este singura fără niciun succes în clasament! În tur, Dinamo s-a impus în prelungiri, scor 1-0, după o fază impecabilă a lui Politic și autogolul lui Ducan.

Patronul celor de la FC Botoșani, Valeriu Iftime, mizează pe ambiția fotbaliștilor săi. În ultimele două etape pe teren propriu, moldovenii au bifat două remize, cu FC Voluntari (3-3) și cu Rapid (0-0).

Dacă Dinamo are cinci etape consecutive și tot atâtea eșecuri, Botoșaniul a bifat trei remize în acest răstimp, având și un egal la Farul!

Valeriu Iftime: „Nu suntem Manchester City, dar pot intra în istoria negativă că moldoveni tăioși”

„Ce să facem?! Fotbalul e un joc, câștigă unul, pierde altul. Până la urmă, dacă nu vom mai fi în Liga 1 nu va veni sfârșitul lumii, deși ar fi păcat, pentru noi. Cu Dinamo verificăm ultimul pașaport de a ne mai lupta în acest campionat.

Dacă ne bate Dinamo, gata, închidem, tragem obloanele! Dacă vom câștiga, nu înseamnă că ne putem salva, dar am avea o speranță, că putem juca mai bine.

Totuși, FC Botoșani a făcut ceva prin fotbalul românesc în ultimii ani, jucătorii de aici nu s-au confruntat cu astfel de situații precum cea din acest sezon. Am vorbit cu Victor Dican (căpitanul echipei) și cu ceilalți, OK, nu suntem Manchester City, dar le-am atras atenția că pot intra în istoria negativă a clubului ca antieroi. Ca moldoveni tăioși (râde)”, a reacționat Valeriu Iftime pentru GSP.ro.

Valeriu Iftime: „Contra Botoșaniului, și Bauza pare Ronaldinho”

Chestionat care ar putea fi cel mai mare pericol venit din partea lui Dinamo la meciul direct de luni, Iftime a fost pus pe gânduri.

„Noi suntem ultimii, ei penultimii. Dacă nu bați nici pe Dinamo, atunci… Habar n-am cine poate fi cel mai periculos de la Dinamo! Probabil, toți. Depinde de noi ce facem pe teren, până la urmă.

Așa, contra Botoșaniului, și Bauza pare Ronaldinho când noi dormim! E important ce putem face noi, că acum suntem cei mai slabi”, a mai declarat patronul formației.

Citește și

Care a fost ”rolul” lui Ioan Andone pe lângă șefii dinamoviști și ce ofertă colosală are Liviu Ciobotariu