--> -->

Valeriu Gheorghiță despre vaccinul anti-Covid pentru copiii peste 12 ani: ”La toamnă”

Valeriu Gheorghiță a făcut un anunț important pentru România: copiii peste 12 ani vor putea fi vaccinați anti-coronavirus din toamna 2021.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat la Digi 24 că în trimestrul trei al acestui an, după ce va exista o autorizare oficială, vor putea fi vaccinați și copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

”Noi estimăm că într-o perioadă de două luni vom avea o autorizare oficială de la Agenția Americană pentru Medicamente și de la Agenția Europeană, așa încât vom putea și noi din trimestrul trei, probabil, să dăm posibilitatea și celor care doresc, cu vârsta între 12-15 ani, să se vaccineze”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Informarea vine după anunțul Pfizer că serul dezvoltat în cooperare cu BioNTech are o eficacitate de 100% la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Valeriu Gheorghiță a continuat: ”Este o veste foarte bună faptul că acest vaccin își dovedește eficacitatea, siguranța și tolerabilitatea și la grupa de vârstă mai mică de 16 ani”.

Este sigur că va avea succes: ”Va fi un avantaj suplimentar, în special pentru copiii care sunt în evidență, din păcate, cu boli cronice, boli care îi expun la un risc crescut de a face forme severe, chiar dacă sunt la o vârstă mică”.

Chestionat câți tineri peste 16 ani s-au vaccinat, medicul infecționist militar a răspuns: ”Cred că vorbim de câteva mii de persoane. Ne-am uitat și la această grupă de vârstă, cum ne-am uitat și la grupa de vârstă de peste 100 de ani”. Valeriu Gheorghiță a mai precizat că speră ca la finalul lunii aprilie România să ajungă la peste 100.000 de persoane vaccinate zilnic.

Citește și

FOTO Protestatarii, ”cadou” pentru Florin Cîțu. Premierul a primit daruri speciale de la USR-PLUS