Vacanța de iarnă mai scurtă pentru elevi. Ministrul Educației: ”Atunci vom avea o situație certă”

Vacanţa de iarnă se scurtează. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că şcoala va începe pe 3 ianuarie pentru elevii de gimnaziu si de liceu.

Iar cei din ciclul primar și preșcolarii, de pe 10 ianuarie. Ceea ce înseamnă că vacanța de iarnă va fi mai scurtă, asfel încât să aibă loc recuperarea celor două săptămâni de școală din vacanța 25 octombrie – 5 noiembrie.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că o decizie va fi luată pe 5 noiembrie, reglementată printr-un ordin de ministru, referitor la cum se vor desfășura orele după 8 noiembrie. Se va ține cont și de evoluția situației epidemiologică.

Sorin Cîmpeanu: ”Nu se pierde”

”Nu se pierde nicio zi de școală nici din semestrul 1, nici din semestrul 2. Cele două săptămâni sunt maximul ce poate fi recuperat în așa fel încât datele de examene să fie cele cunoscute, fără a se pierde nici o zi de cursuri.

Acest lucru va face obiectul unui ordin de ministru semnat în 5 noiembrie, pentru modificarea structurii anului școlar, așa cum se precizează în Hotărârea CNSU nr. 91 și așa cum am anunțat deja public.

Data de 5 noiembrie e data la care vom avea o situație certă din punct de vedere epidemiologic și nu supoziții. Înțelegeam pierderile din cauza lipsei de predictibilitate, însă situația epidemiologică numai predictibilitate nu ne oferă.

Cele două săptămâni de vacanță suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de școală cu prezență fizică între 3 și 14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu, respectiv într-o săptămână cu prezență fizică, între 10 și 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a declarat ministrul Educației pentru educațieprivata.ro.

Citește și

Scrisoare devastatoare: ”Domnule Arafat, ați devenit polițist de oprimare și abuzuri”