USR îl acuză pe Dan Puric: ”Pro-Putin”

USR Constanța a solicitat anularea unui spectacol al lui Dan Puric, programat la sfârşitul acestei săptămâni într-o sală care aparţine de Consiliul Judeţean Constanţa.

Respectivii politicieni își explică gestul prin faptul că actorul şi-ar fi exprimat simpatiile pentru Rusia şi Vladimir Putin!

Se dezic

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Petre Enciu, a declarat, luni seara, pe o pagină de socializare, că toţi consilierii judeţeni USR se delimitează public de evenimentul de la Constanţa care îl are în prim-plan pe Dan Puric.

„Trăim momente extrem de sensibile şi tensionate, trăim vremuri în care conduita morală şi conştiinţa trebuie să primeze. De aceea, toţi consilierii judeţeni USR Constanţa se delimitează public de evenimentul de la Constanţa ce îl are în prim-plan pe actorul Dan Puric şi pe al cărui afiş apare sigla Consiliului Judeţean.

Consilierii judeţeni USR Constanţa nu au aprobat asocierea şi promovarea de către Consiliul Judeţean a acestui eveniment”, a transmis Petre Enciu.

Ce acuzații i se aduc actorului

El a precizat că toţi consilierii judeţeni USR îl acuză pe actor de simpatii pro-Rusia şi pro-Putin.

„Condamnăm ferm discursurile toxice, anti-occidentale, anti-europene şi simpatiile, exprimate public, pe care Dan Puric le are faţă de Rusia şi Vladimir Putin.

Considerăm că prezenţa lui Dan Puric la Constanţa, pe 6 martie, este o insultă adusă miilor de constănţeni care în aceste zile s-au mobilizat pentru ajutorarea refugiaţilor fugiţi din calea morţii, de sub pătura de durere şi teroare pe care tiranul Putin a aşternut-o asupra Ucrainei. O profanare a victimelor invadării barbare a Ucrainei”, a susţinut vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Vorbesc de propagandă

El a adăugat că instituţia pe care o reprezintă nu trebuie să asigure o platformă de desfăşurare pentru astfel de personaje controversate.

„Consiliul Judeţean nu trebuie să asigure sub nicio formă o platformă de desfăşurare şi exprimare publică a unor astfel de personaje controversate, care nu fac altceva decât să împrăştie în spaţiul public doctrina şi discursul putinist. Voi solicita anularea desfăşurarii evenimentului pe scena Centrului Multifuncţional Educativ pentru Tineret.

Dacă anumite asociaţii şi entităţi private vor să îşi asume mai departe asocierea cu elemente de propagandă rusă, este treaba lor, însă nu vrem ca şi Consiliul Judeţean Constanţa să fie complice la asemenea manifestări”, a precizat Petre Enciu.

În 6 martie, la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“, Dan Puric ar urma să susţină o conferinţă intitulată „Poveste de iubire”. Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” (fostul cinematograf Republica) aparţine Consiliului Judeţean Constanţa.

Citește și

Volodimir Zelenski: ”Recunoscător României”